tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Εμπορική Τράπεζα - Πούλησαν επίφοβα δάνεια και κάρτες σε παράξενη "εταιρία" στην Γερμανία

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ Εμπορική Τράπεζα - Πούλησαν επίφοβα δάνεια και κάρτες σε παράξενη "εταιρία" στην Γερμανία



Σας παραθέτω τις λιγοστές γνώσεις μου σ αυτό το θέμα μήπως και βοηθήσω τον αναγνώστη.

Σε κάθε δανειακή σύμβαση τα συμβαλλόμενα μέρη είναι τουλάχιστον δύο (Ο δανειστής-τράπεζα και ο δανειολήπτης-πιστούχος) .









 Αν πράγματι πουλήθηκε το δάνειο που μάλλον η τράπεζα είχε αυτό το δικαίωμα με τη σύμβαση που τα δύο μέρη είχαν εξ αρχής υπογράψει και αποδεχτεί, ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ έστω και μετά την πώληση του δανείου να ενημερώθηκε (?) ο Πιστούχος και βεβαίως να έχει υπογράψει τη σχετική ενημέρωση (?) . Και αυτό διότι στην περίπτωση πώλησης ενός δανείου σε κάποιον τρίτο, η τράπεζα πρέπει να καταρτίσει ένα είδος σύμβασης όπου ενημερώνει τον πελάτη της ότι στο εξής στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της, υπεισέρχεται το νέο νομικό πρόσωπο (η νέα τράπεζα). Σε αυτήν τη σύμβαση υπογράφουν και τα δύο μέρη (τράπεζα και πιστούχος).
Αν ΔΕΝ υπογράφτηκε αυτή η σύμβαση, νομίζω ότι είναι παράνομο και θα πρέπει ο πιστούχος να καταρρίψει νομικά την όποια υποχρέωσή του αλλά και απαίτηση του νέου ιδιοκτήτη να πληρωθεί το δάνειο. Και βεβαίως πρέπει να ζητηθεί συμβουλή και συνδρομή δικηγόρου.
Αν αυτό έγινε δηλαδή υπογράφτηκε αυτή η σύμβαση προφανώς και το δάνειο το έχει τώρα ο νέος ιδιοκτήτης του (EOS Γερμανίας ) και δεν απαλλάσσεται ο πιστούχος από την πληρωμή του.
Υπάρχει όμως και η πιθανότητα – και αφού δεν υπογράφηκε σύμβαση μεταφοράς του δανείου στην EOS Γερμανίας- το ελληνικό παράρτημά ης EOS να ενεργεί ως εισπρακτική της Εμπορικής. Σ αυτήν την περίπτωση πρέπει να τους αντιμετωπίσετε σαν οποιαδήποτε εισπρακτική και τις πληρωμές σας αλλά και τις συνεννοήσεις σας να τις κάνετε απευθείας με την Εμπορική Τράπεζα και τις νομικές της υπηρεσίες.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!