tromaktiko: Δημόσια τεμπελόσκυλα και τουρισμός

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Δημόσια τεμπελόσκυλα και τουρισμός



Θλιβομαι οταν βλεπω μια χωρα που εχει τους περισοτερους κατ αναλογια δημοσιους υπαλληλους στον κοσμο να μην μπορει να παρει εστω 2-3 αποφασεις για το καλο αυτου του τοπου. Αποφασεις που θα μπορουσε αμεσως να σκεφτει ο κουλουρτζης στο Συνταγμα, ο λαχειοπωλης στη πλατεια Εξαρχειων που μπορει να μην τελιεωσαν ουτε το σχολειο.

Λεμε για προβλημα τουρισμου.

Υπηρξε καποιο τεμπελοσκυλο απο τον ΕΟΤ που να προτεινει αντι να δωθουν τα λεφτακια του φορολογουμενου σε σικε διαφμισεις σε ημετερες εφημεριδες, κουρτινες, ανακαινισεις γραφειων, αμαρτωλα εκτος εδρας κτλ - να στελναμε 10 τσαρτερ στη Μοσχα που ο κοσμος πνιγεται και να τους πουλησουμε διακοπες στην Ελλαδα με δωρεαν μετακινηση. Ετσι και κοσμο θα φερναμε και λεφτα θα ερχοντουσαν και θα εκτιμειτο η χειρονομια απο τους Ρωσσους και καποιες οικογενειες θα αποδρουσαν απο αυτη τη κολαση που επικρατει στη Ρωσια και του χρονου θα ειχαμε πολλαπλασιους τουριστες απο αυτη την πολυπληθη χωρα.

Υπηρξε καποιο τεμπελοσκυλο της Τουριστικης Αστυνομιας (θεοι!) αλλα και της Αστυνομιας να αποτρεπει τους ανηξερους τουριστες να βολταρουν στα Μουσουλμανικα και Αφρικανικα γκετο του πρωην κεντρου της Αθηνας? Οι ληστειες που γινονται καθημερινα ειναι αμετρητες αλλα φυσικα τα ΜΜΕ το βουλωνουν. Αποτελει τη μεγιστη δυσφημιση για το τουρισμο οταν αυτοι οι τουριστες επιστρεφουν στις χωρες τους ξεβρακωτοι και δαρμενοι. Ειχα παει στην Αιγυπτο και σε καθε στενο ειχε μπατσο. Δεν τολμαγαν να σε πλησιασουν. Εδω γιναμε πλεον Ναιρομπι.
Το μονο που κανουν ειναι να γραφουν κλησεις τη στιγμη που διπλα τους Σομαλοι βιαζουν ομαδικα καποιο Πακιστανο, ανηλικες απο τη Σιερα Λεονε εδιδονται, καποιος Αφγανος πουλαει χυμα και φανερα ηρωινη, Μπαγκλαντεσιανοι σφαζονται με Αλβανους για τον ελεγχο των γκετο, Ρουμανοι ανοιγουν σπιτια και αυτοκινητα, Γεωργιανοι τραβανε απο τη τσαντα τη γρια που πηγε να εισπραξει τη συνταξη της, πρεζακηδες απειλουν με συριγγα τουριστες να τους δωσουν οτι εχουν.
Ειστε για τα μπαζα κυριοι (και κυριες)

Υπηρξε καποιο τεμπελοσκυλο της Τροχαιας και του Υπ Μεταφορων να δουν το θεμα της σημανσης? Τις προαλλες προσπαθησα να παω απο Χαλκιδα στην ορεινη Ναυπακτια και μου βγηκε η πιστη. Φαντασου να ημουν τουριστας που δεν ειχα διδαχθει Ελληνικη Γεωγραφια...Το θεμα των πεζοδρομησεων και των ποδηλατοδρομων? Επιστημονικη φαντασια, ε?

Υπαρχει καποιο τεμπελοσκυλο του Υπ Παιδειας να προωθησει τον θρησκευτικο τουρισμο στις ορθοδοξες χωρες? Να προωθησουν τα μοναστηρια και τις μονες σε χωρες που μετα απο χρονια Κομμουνισμου ξαναηρθαν στην Ορθοδοξη πιστη? Απο την αλλη, οι μαγκες οι Τουρκοι οχι μονο θα θησαυρισουν σε συναλλαγμα απο την Παναγια Σουμελα (απο μια Μονη!!) μαζευοντας τους Ορθοδοξους ανα τον Πλανητη αλλα θα ζητησουν και ως ανταλλαγμα τεμενος στο κεντρο των Αθηνων!! Και την πιτα ολοκληρη και το σκυλο χορτατο.

Υπαρχει καποιο τεμπελοσκυλο στο Υπουργειο Πολιτισμου να ξεκινησει την αναμορφωση των υπαρχοντων αρχαιολογικων χωρων? Για την αναζητηση νεων χωρων δεν το αναφερω καν. Πρων υπουργος μπαζωσε αρχαιολογικο χωρο που ανακαλυφθηκε στη Βοιωτια για να μεινει για τις επομενες γενεες! Εχουμε φτασει σε τετοια σημεια. Να μας θεωρουν ηλιθιους!
Και φυσικα το φιλοτιμο του ιδιωτικου υπαλληλου ο οποιος για να προστατεψει αυτο που του δινει ψωμι θα κανει και την τζαμπα υπερωρια του καμια φορα και καποια εξτρα προσπαθεια, δεν υπαρχει στο Δημοσιο. Ζητησαν απο τους φυλακες να κανουν 5 ωρες υπερωρια να δουν και οι τουριστες τα αρχαια μας υπο την Πανσεληνο και αυτη αρνηθηκαν αν δεν παρουν τα φραγκα. Ελεος ρε! Δεν ειπαμε να δουλευετε τζαμπα. 5 ωρες! Δυο, τρια τηλεοπτικα δικτυα του εξωτερικου να καλυπταν το γεγονος και θα ειχαμε του χρονου κοσμο μονο και μονο απο αυτο.

Αλλα αυτο ειναι το προβλημα με το Δημοσιο. Ουδεις υπαλληλος του, το θεωρει ως κατι που του θρεφει τη φαμιλια και πρεπει να παλεψει να το κρατησει ορθιο. Το βλεπουν ως αγελαδα για αρμεγμα.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!