tromaktiko: Επιδοτήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Επιδοτήσεις για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ζητεί η ΓΣΕΒΕΕ



Υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα των επαγγελματοβιοτεχνών επέδωσε την Παρασκευή το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στον
 υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και την υπουργό Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, εν όψει της ΔΕΘ.



Παρόντες στη συνάντηση, ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης και οι υφυπουργοί Οικονομίας Μάρκος Μπόλαρης και Φίλιππος Αρναουτάκης.


Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, η Συνομοσπονδία ζητεί, μεταξύ άλλων, τα εξής:


- Να υπάρξει επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.


- Να δοθούν κίνητρα για επενδύσεις στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.


- Να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ κατά μια μονάδα.


- Να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το χρονικό περιθώριο μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος.


- Να δημιουργηθεί παρατηρητήριο τιμών στην αγορά μηχανημάτων και πρώτων υλών.


Η υπουργός εξερχόμενη από τη συνάντηση δήλωσε ότι συζητήθηκε με τη ΓΣΕΒΕΕ εκτός από τα θέματα χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο του αναπτυξιακού νόμου και το θέμα της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Παρατηρητήριο Τιμών Πρώτων Υλών που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομίας.


Με το θέμα αυτό ήδη ασχολείται ο γγ Εμπορίου Στ.Κομνηνός που αυτό το διάστημα πραγματοποιεί επαφές με όλους τους φορείς.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ.Ασημακόπουλος σημείωσε τη σημασία στοχευμένων προγραμμάτων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας στις επιχειρήσεις, προγραμμάτων για επενδύσεις από τη μικρομεσαία επιχείρηση, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω αύξηση του ΦΠΑ, «αντιθέτως, μάλιστα, θα πρέπει να μειωθεί τουλάχιστον κατά μια μονάδα», ενώ και η ΓΣΕΒΕΕ με τη σειρά της, μετά τον ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ που ζητούν επανεξέταση του Μνημονίου, ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών να επανεξετάσει τη δυνατότητα χρονικής επέκτασης του Μνημονίου κατά δύο έτη.


ΥΠΕΚΑ: Πρόγραμμα για ενεργοβόρες επιχειρήσεις


Πρόγραμμα επιδότησης ενεργοβόρων επιχειρήσεων για τη «θερμική τους θωράκιση», επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός κ. Μανιάτης στο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ, στο πλαίσιο της συνάντησης που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας.


Όπως αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ, ο υφυπουργός ανέφερε ότι η ιδέα την οποία επεξεργάζεται το υπουργείο έχει στόχο το πρόγραμμα να είναι ύψους 1 δισ. ευρώ και θα βασίζεται στα πρότυπα του «εξοικονομώ κατ' οίκον», αλλά θα αφορά τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις και εκτιμάται ότι τα οφέλη του θα είναι πολλαπλά για την οικονομία καθώς θα επιδράσει θετικά στην οικοδομική δραστηριότητα.


Για το πρόγραμμα αυτό θα υπάρξει συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο και τη ΓΣΕΒΕΕ.
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!