tromaktiko: Απάντηση στο δημοσίευμα "προσκήνυμα νεκρών"

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Απάντηση στο δημοσίευμα "προσκήνυμα νεκρών"



''Μητρ. Αntony Bloom.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία, φέρνουμε τον πεθαμένο στο ναό όσο γρηγορότερα μπορούμε. Προσευχόμαστε υπό την παρουσία ενός ξεσκέπαστου φερέτρου.
Ενήλικες και παιδιά το πλησιάζουν. Ο θάνατος δεν είναι κάτι που πρέπει να αποκρυφτεί· είναι κάτι απλό, είναι μέρος της ζωής. Και τα παιδιά μπορούν να δουν το πρόσωπο του συχωρεμένου και την ειρήνη που το έχει επισκιάσει. Ασπαζόμαστε τη σορό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, σ' αυτό το σημείο, να προειδοποιούμε τα παιδιά πως όταν θα ασπαστούν το μέτωπο του συχωρεμένου ανθρώπου -το μέτωπο που ήταν πάντοτε ζεστό- αυ! τό θα είναι τώρα κρύο. «Αυτό είναι το σημάδι του θανάτου», μπορούμε να τους πούμε. Η ζωή συνεπάγεται θερμότητα. Ο θάνατος είναι ψυχρός. Κι έτσι, το παιδί δεν τρομοκρατείται γιατί έχει εμπειρία θερμών και ψυχρών πραγμάτων, και καθετί απ' αυτά έχει τη δική του φύση, το δικό του νόημα.''

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

Σχετικά με τις αντιρρήσεις του φίλου αναγνώστη του tromaktikou
και επειδή και εμείς αναδημοσιεύσαμε την εν λόγω φωτογραφία
στο μπλογκ μας ( http://ierapostoli.wordpress.com/ )να σημειώσουμε τα εξής:
1) Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν υπάρχει νεκρός,
αλλά κεκοιμημένος.Δηλαδή, ο θάνατος δεν είναι το τέλος,αλλά μια αρχή της ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ.
2) Ο πιστός, μικρός ή μεγάλος,είναι ( ή πρέπει να είναι ) εξοικοιωμένος με την έννοια
του θανάτου,δηλαδή της κοίμησης του ανθρώπου,είτε είναι συγγενής είτε είναι πνευματικός
πατέρας. Το νεκρό σώμα δεν πρέπει να προκαλεί απέχθεια, αλλά σεβασμό. Δεν θα μπούμε , τώρα,
στη τιμή των λειψάνων ή των κεκοιμημένων στην Εκκλησία.
3) Οπωσδήποτε περισσότερο κακό προκαλούν τα σύγχρονα κινούμενα σχέδια, οι ταινίες τρόμου και θρίλερ,
οι άγριες μορφές και τα εγκλήματα, οι φόνοι, τα αιματηρά παιχνίδια στο διαδίκτυο, στα παιδιά κάθε ηλικίας
και όχι η εξοικείωση με τη μορφή ενός σκηνώματος, που - παρά τα 104 χρόνια του και την ασθένεια- δεν είναι
καθόλου τρομακτικό.
4) Περισσότερο κακό στη ψυχοσύνθεση των παιδιών κάνει η ενασχόληση με τον κανιβαλλισμό, τη νεκροφιλία
νεοσατανιστικών ομάδων, και άλλα που παρατηρούνται στις gothik συνήθειες, παρά o σεβασμός στο σκήνωμα
ενός επισκόπου από παιδιά που δείχνουν χαμογελαστά και ευδιάθετα. Το παιδί ζει την χαρμολύπη των μεγαλυτέρων,
που του έχουν εμφυσήσει μια τέτοια νοοτροπία.

Με σεβασμό στις αντίθετες απόψεις.
Οι διαχειριστές του μπλογκ της Ορθόδοξης Ιεραποστολής

------------------------------------------------------------------------------------


Φυσικα και ΣΥΜΦΩΝΩ με τον ανθρωπο που εγραψε το κειμενο!
εε κλασσικο φαινομενο οι σκληροπυρηνικοι που ακομα να καταλαβουν το τι κανουν οι κυριοι κυριοι κυριοι επι το τετραγωνο ρασοφοροι κακο κανουν να ορμησουν στον ανθρωπο!
1ον τα παιδακια φυσικα γελανε γτ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ βρε !
2ον ειναι δυνατον να ειναι πνευματικοπαιδια του? δλδ μου λετε οτι νηπια η παιδακια κατω των 10 τα βαζουν και εξομολογουνται? φωτια θα πεσει να μας καψει!
3ον Εχω δει παρα πολλους γονεις να μην περνουν η να κρυβουν σε αλλα δωματια τα παιδακια για να μην αντικρυσουν πεθαμενο τον παππου η τη γιαγια και τα πανε στον ρασοφορο που "εκοιμηθη"??
4ον και στην τελικη ας πουμε οτι οι γονεις το ηθελαν και στα παιδακια ουδεν προβλημα....ΕΓΩ ΡΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΟ ΖΑΠΙΝΓΚ ΜΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΦΑΩ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ? ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙς ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩ ΠΤΩΜΑ? ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΛΔ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΡΑΣΟΦΟΡΟς ΠΟΥ ΕΓΩ Η ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΑΝΑΓΚΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ? ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ..ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ !!! Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΚΛΗΡΟΠΥΡΗΝΙΚΟΙ!
Οποιος ηθελε να φιλησει τον ρασοφορο που "εκοιμηθη" ας πηγαινε εκει,οχι ομως να το δειχνουν απευθειας μεταδοση απο την τηλεοραση.ΡΕ ΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΩΣΤΟΙ....ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ ΑΥΤΑ Ο ΚΑΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ?

Υ.Γ α ναι....αυτοι που φορανε χρυσα και κανουν αισχη και εχουνε αμυθητα ποσα "κοιμουνται" εμεις τα χιαβανια απλα πεθαινουμε!
Υ.Γ για να μην πεσουνε παλι τα ορμητικα να με φανε οπως τον ανθρωπο που το εγραε λεω απο τωρα οτι δεν ξερω τι εκανε ο συγκεκριμενος και ουτε με νοιαζει οπως επισης αν οι γονεις που πηγανε εκει τα παιδια τους θα τα αφηνανε κ σε αλλες κηδειες τοτε σε καμμια περιπτωση δεν αναφερετε σε αυτους το κειμενο.


Υ.Γ 3 ...Αχχ Θεε μου...ποσο μπλε ξοδευεις για να μη μας βλεπεις??

------------------------------------------------------------------------------------

 Θα ήθελα πάνω στο θέμα να σας πω κι εγώ την εμπειρία μου. Από την ηλικία των 12-20 ετών έχω "θάψει" 4 ιδιαίτερα προσφιλή συγγενικά μου πρόσωπα, με αποκορύφωμα τον αγαπημένο μου ξάδερφο με τον οποίο μεγαλώσαμε, κυριολεκτικά, στο ίδιο σπίτι και τον χάσαμε στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών από καρκίνο μετά από μια ταλαιπωρία 2, 5 χρόνων. Δε θα σας μιλήσω για μένα αλλά θα σας πως για τα αδέρφια του που το μεγαλύτερο ήταν 15 και το μικρότερο 1,5 χρονων (πολύτεκνη οικογένεια). Εγώ μαζί με τα 4 μικρά αδέρφια του ζήσαμε επί 2, 5 χρόνια όλο το μαρτύριο που πέρασε και είδαμε ένα αγγελούδι να ξεψυχάει και να ανεβαίνει στην αγκαλιά του Θεού για να γλιτώσει από τα βάσανα. Την ημέρα της κηδείας τα αδέρφια του δεν ξεκολούσαν από πάνω του γιατί έβλεπαν "ένα μικρό άγγελο να κοιμάται". Δεν νεκροφιλούσαν ένα άψυχο σώμα αλλά αποχαιρετούσαν τον αδερφό τους που θα έφευγε για "ένα μακρυνό ταξίδι" με την ελπίδα ότι κάποια "στιγμή θα συναντηθούν". Από τότε πέρασαν 13 χρόνια, τα αδέρφια του μεγά! λωσαν και όχι μόνο δεν έχουν αναπτ! ύξει ψυχολογικά προβλήματα ζώντας τέτοιου είδους καταστάσεις, αλλά ζούνε και κινούνται σαν να είναι ακόμη ανάμεσά τους. Καλό είναι λοιπόν τα παιδιά να μαθαίνουν από μικρά ότι στη ζωή οι χαρές πέφτουν με το σταγονόμετρο και οι θλίψεις με το καρδάρι. Αυτή είναι η πραγματική ζωή που πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά μας!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

------------------------------------------------------------------------------------

Ο ασπασμός του λειψάνου ενός κεκοιμημένου προσώπου είναι μέσα στις παραδόσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τους λαϊκούς του προσκυνάμε στο μέτωπο, του κληρικούς στο χέρι. Είμαι απαράδεκτο και έξω βέβαια από την πίστη μας να μιλάμε καταρχήν για …νεκροφιλία. Όσο αφορά τα παιδάκια των 5-6-7 θα πρέπει να μάθουν κι αυτή τη πλευρά της ζωής, προκειμένου να μη γίνουν 20 και 30 χρονών και δεν πλησιάζουν το λείψανο. Βέβαια αυτό απαιτεί αγωγή υπεύθυνη από το σπίτι πρώτα. Αν υπάρχει η ορθή αγωγή τότε κανένα ψυχολογικό πρόβλημα δεν πρόκειται να αποκτήσουν αυτά τα παιδάκια.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!