tromaktiko: Απάντηση στο Λήμνος...Ησυχία..

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Απάντηση στο Λήμνος...Ησυχία..



Αγαπητέ συναναγνώστη,

Θεωρώ τις απόψεις σου απαράδεκτες γι'αυτό και σου απαντώ..Πριν βιαστείς να νευριάσεις, άκου λίγο και την άλλη όψη του νομίσματος...
Μένω στη Ρόδο... Με ότι αυτό συναπάγεται.. Είμαι φοιτήτρια και δουλέυω σε δυο δουλειές..

Ούτε ηλικιωμένη είμαι και ξέρω και πολύ καλά να διασκεδάζω!! Όταν όμως, ζεις αυτό το πρόβλημα, αλλάζεις άποψη..

Έχω την ατυχία να μένω δίπλα σε τουριστικό μπαρ. Είναι μεσοτοιχία με το σπίτι μου. Όπως καταλαβαίνει η μουσική είναι στη διαπασών μέχρι τις 3 ή και 4 η ώρα το πρωί.. Κaraoke every night λέει η ταμπέλα και αυτό ακριβώς γίνεται μέχρι το πρωι..

Εγώ, όμως, δουλέυω..Την ώρα που αυτός κλείνει εγώ ξενυχτισμένη για άλλη μια φορά, πρέπει να πάω στη δουλειά μου και να είμαι σε εγρήγορση μέχρι το βράδυ.. Και να διαβάσω..

Φυσικά είναι ανέφικτο..

Γενικότερα, το ότι κάποιος διασκεδάζει δε σημαίνει ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να δείχνουν κατανόηση.. Οι ώρες κοινής ησυχίας για το καλοκαίρι, αν δε ξέρεις είναι από τις 23.00-7.30. Έχουν θεσπιστεί, όχι από ανθρώπους που δε διακεδάζουν και μισούν όσους διασκεδάζουν, αλλά από ανθρώπους που θέλουν όπως κι έσυ να διασκεδάσουν και να χαρούν το καλοκαίρι, αλλά επίσης όπως κι εσύ να έχουν το δικαίωμα να ξεκουράζονται, όταν το επιλέξουν.

Γι'αυτό και δεν επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, και λέμε ότι η ελευθερία κάποιου σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Γι'αυτό , ασε την αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, (γιατί εδώ δεν την κάνει.., αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και απόλαυσε τον γεμάτο με 1000 άτομα δρόμο στα πλαίσια του σεβασμού των υπολοίπων..

Α, και να ξέρεις ότι αν σε κάποια επιχείρηση δοθεί πρόστιμο από την αστυνομία για διατάραξη κοινής ησυχίας, πάνω από 3 φορές, τότε ο καταγγέλων, έχει δικαίωμα να κάνει μήνυση και να απαιτήσει (και να κερδίσει άμεσα)το κλείσιμο της επιχήρησης με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι να γίνει η δίκη.

Απλά για να ξέρεις και το νομικό πλαίσιο..

Καλό καλοκαίρι..
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!