tromaktiko: Σε πόση ώρα χάνεται η βιταμίνη C από μια φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα;

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σε πόση ώρα χάνεται η βιταμίνη C από μια φρεσκοστυμμένη πορτοκαλάδα;



Όλοι ξέρουμε ότι το πορτοκάλι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, η οποία είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Πολλοί από μας προτιμάμε να καταναλώνουμε μια στυμμένη πορτοκαλάδα από το να φάμε τα πορτοκάλια.
Σε πόση ώρα όμως χάνεται η βιταμίνη C απο την στιγμή που θα μπει στο ποτήρι μας ο χυμός; Οι επιστήμονες λένε ότι σε περίπου 30 λεπτά όλη η βιταμίνη C έχει εξαφανιστεί αφότου έχει έρθει σε επαφή με τον αέρα. Το νούμερο αυτό εξαρτάται βέβαια και από άλλους παράγοντες, όπως η ζέστη, η ποσότητα του φωτός, η υγρασία. Γενικά όμως προτείνεται ο χυμός να πίνεται όσο πιο γρήγορα γίνεται καθώς από την πρώτη στιγμή υπάρχει μια συνεχής μείωση της θρεπτικής αξίας.

Επίσης, μια άλλη συμβουλή που δίνεται, είναι ότι η καλύτερη ώρα για να έχει ο χυμός τη μέγιστη δυνατή θρεπτική ισχύ, είναι το πρωί με άδειο στομάχι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!