tromaktiko: Eπιστολή στον Μιχάλη Καρχιμάκη από την Ένωση μελισσοκόμων

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Eπιστολή στον Μιχάλη Καρχιμάκη από την Ένωση μελισσοκόμων



Κύριε υφυπουργέ,
πέρασαν κιόλας δέκα ημέρες από τότε που εμείς οι μελισσοκόμοι που ασχολούμαστε και με το διαδίκτυο, κάναμε την ομαδική μας διαμαρτυρία ενημέρωση, ενωμένοι με 36 Site και Blog για το μεγάλο θέμα των παράνομων ραντισμάτων που γίνονται στην Ελληνική ύπαιθρο από ανημέρωτους αγρότες...

Ραντίσματα που σαν αποτέλεσμα έχουν όπως ήδη σας ξαναέχουμε πει τον αποδεκατισμό των μελισσιών μας και κατά συνέπεια την συρρίκνωση του εισοδήματος μας, αλλά και την μείωση των εσόδων του κράτους.
Επίσης διαμαρτυρηθήκαμε και για την επικάλυψη των σπόρων με νεονικοτινοειδή φάρμακα, που σαν αποτέλεσμα έχουν να φτάνουν στο ανθός μέσο των ιστών του φυτού και να σκοτώνουν τις μέλισσες συλλέκτριες.
Δέκα ημέρες πέρασαν από τότε λοιπόν και δεν πήραμε καμία απάντηση από το υπουργείο, παρ όλο που στείλαμε επιστολές τόσο σε εσάς όσο και στην υπουργό την κυρία Μπαντζελή στα προσωπικά σας Mail.
Θυμούμαστε όλοι μας την αμεσότητα των απαντήσεων σας όπως και τις πολλές ενημερώσεις που κάνατε όταν ήσασταν αξιωματική αντιπολίτευση μέσω των Blog.
Θυμούμαστε όλοι μας ότι εντός μισής ώρας απαντούσατε σε τυχών ερωτήσεις που σας αφορούσαν.
Αναρωτιόμαστε τι άλλαξε τώρα και σε ένα τόσο σημαντικό και δίκαιο ζήτημα δεν απαντήσατε καθόλου.
Εκατοντάδες άλλα Site και Blog έκαναν αναφορές στην κίνηση μας αυτή, φυσικά μαζί τους και τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά Site της χώρας, όπως και οι εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Πρώτο Θέμα.
Αναρωτιόμαστε λοιπόν εύλογα αν η καρέκλα του Υφυπουργού είναι τόσο μα τόσο ψηλά που δεν φτάνει να ακουστεί η φωνή του λαού εκεί πάνω.
Ακόμα με λύπη διαπιστώσαμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι το μόνο Υπουργείο που δεν λειτουργεί το επίσημο Mail του που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου info@minagric.gr στερώντας έτσι την επικοινωνία με τον αγρότη, και τον πολίτη που θέλει να απευθυνθεί στο Υπουργείο.
Ίσως το σκεπτικό αυτό να είναι και σωστό, γιατί ως γνωστόν οι αγρότες δεν στέλνουν Mail αφού δεν είναι και ιδιαίτερα μορφωμένοι, όπως και οι μελισσοκόμοι άλλωστε.
Εμείς αξιότιμε κύριε Υφυπουργέ δεν επιλέξαμε να κατέβουμε στους δρόμους ουρλιάζοντας η κραυγάζοντας και δημιουργώντας προβλήματα.
Επιλέξαμε ήρεμα και πολιτισμένα να αναδείξουμε το πρόβλημα μας πιστεύοντας ότι κι αυτό είναι αρκετό για να φτάσει στα αφτιά των υπεύθυνων το πρόβλημα μας.
Δυστυχώς μάλλον κάναμε λάθος.
Αν δεν κραυγάσεις δεν φτάνει εκεί ψηλά η φωνή σου πιστεύουμε πλέον.
Με την νέα μας επιστολή δεν ελπίζουμε να απαντήσετε, επίσης δεν ελπίζουμε να δώσετε λύση στο πρόβλημα μας.
Στο μόνο που ελπίζουμε είναι να την διαβάσετε για να λάβετε γνώση των προβλημάτων μας, και να μην την πετάξετε στον κάδο των αχρήστων μαζί με την προηγούμενη.



Βασίλειος Ξεσφίγγης
http://melissocosmos.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!