tromaktiko: Ο Eλβετός χάκερ και η λύση του Παπακωνσταντίνου

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ο Eλβετός χάκερ και η λύση του Παπακωνσταντίνου




Ένα θέμα που θάβεται το τελευταίο διάστημα είναι το θέμα με τον Ελβετό που έχει κάνει τις κυβερνήσεις πολλών χωρών να βάλουν το χέρι τους στη τσέπη και να βγάλουν τα 2,5 εκ.ευρώ που ζητάει σαν αντάλλαγμα του cd με τα ονόματα των φοροφυγάδων τους. Γερμανοί - Ιταλοί - Γάλλοι είναι μεταξύ των χωρών που αγόρασαν το εν λόγω cd.


Οι γερμανοί πλήρωσαν 2,5 εκ.ευρώ στον 37χρονο Ερβέ Φαλσιανί (τεχνικός πληροφορικής σε θυγατρική της HSBC στη Γενεύη) για ενα CD με ονόματα 1.100 γερμανών φορυφυγάδων σε ελβετικές τράπεζες. Τα κέρδη της γερμανικής κυβέρνησης ήταν τουλάχιστον 3 δις ευρώ!


Τα ονόματα των 2.650 ελλήνων πόσα να κρύβουν; Φυσικά δεν υπενισόμαστε οτι ολονών τα χρήματα είναι προιόν φοροδιαφυγής. Άλλα ούτε και των 1.100 γερμανών ήταν... Άρα ο Κ.Παπακωσταντίνου ας ψάξει απο εκεί να βρεί τα 4 δις που ψάχνει για την ώρα. Φυσικά ακούγεται οτι πάνω απο 6 δις θα μπορέσουν να συγκεντρώσουν μέσω φορολογίας και εννοείται οτι πρέπει να επιβληθεί και κάποια ποινή στους οφειλέτες... Οπότε τα κέρδη για το Ελληνικό κράτος θα είναι πολλά παραπάνω.


Αν θέλουν διαφάνεια ας αρχίσουν απο εκεί. Μετά θα πέσουν οι μάσκες όλων. Ο λαός θα ξέρει ποιοί έκλεψαν και η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει το καθήκον της κάποια στιγμή..
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!