tromaktiko: Τη NASA επιστρατεύει η Χιλή για την ψυχολογική στήριξη των παγιδευμένων μεταλλωρύχων

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Τη NASA επιστρατεύει η Χιλή για την ψυχολογική στήριξη των παγιδευμένων μεταλλωρύχων



Τουλάχιστον πέντε από τους 33 παγιδευμένους Χιλιανούς μεταλλωρύχους παρουσιάζουν σημάδια κατάθλιψης και οι Αρχές της χώρας επιστρατεύουν ειδικούς της NASA για να κρατήσουν το ηθικό σε ικανοποιητικά επίπεδα...

Οι Αμερικανοί ειδικοί έχουν πολύχρονη εμπειρία με τις αποστολές αστροναυτών στο Διάστημα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μπορεί τα έγκατα της Γης να μην είναι το ίδιο περιβάλλον με αυτό του Διαστήματος, ωστόσο, η ανθρώπινη αντίδραση, σωματική και συμπεριφορική, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης μοιάζει αρκετά.

Οι πέντε Χιλιανοί εργάτες είναι οι πιο απομονωμένοι, ενώ δεν εμφανίστηκαν στην κάμερα την ημέρα που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρώτο τηλεοπτικό ντοκουμέντο από τα βάθη της γης.

Στη Χιλή βρίσκονται ήδη τα μηχανήματα που περίμεναν οι Αρχές από την Αυστραλία, προκειμένου να αρχίσουν να σκάβουν το τούνελ.

Οι εργάτες θα βγουν από μια μικρή σήραγγα σε βάθος 700μ. Οι Αρχές δίνουν αγώνα, ώστε η επιχείρηση να έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και όχι περί τα Χριστούγεννα, όπως είναι οι αρχικές εκτιμήσεις.

Το θέμα έχει εξελιχθεί σε εθνική υπόθεση στη Χιλή. Σε κάθε γωνιά της χώρας οι πολίτες αφήνουν σημειώματα συμπαράστασης στους «33», ενώ στο σημείο που γίνονται οι εργασίες κυματίζουν 33 σημαίες.

Εκεί παραμένουν και πολλοί από τους συγγενείς τους.



ΠΗΓΗ: TA NEA
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!