tromaktiko: Δίκες on camera στη Γερμανία

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Δίκες on camera στη Γερμανία



Αυτές τις ημέρες διεξάγεται στο Τριμελές Πρωτοδικείο της πόλης Darmstadt της Γερμανίας η δίκη της γερμανίδας τραγουδίστριας Nadja Benaissa του συγκροτήματος No Angels.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η γνωστή τραγουδίστρια, ενώ γνώριζε ότι είναι φορέας του AIDS, στο διάστημα 2000 – 2004, είχε σεξουαλικές σχέσεις με τρεις άνδρες, με αποτέλεσμα ο ένας να καταστεί φορέας του ιού.

Βλέποντας κανείς το Video που έχει αναρτηθεί σε όλες τις γερμανικές ιστοσελίδες, διαπιστώνει, ότι οι τηλεοπτικές κάμερες βρίσκονται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Δημοσιογράφοι και εικονολήπτες κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς κανείς να τους εμποδίζει. Στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, τόσο η κατηγορούμενη όσο και οι άλλοι παράγοντες της δίκης, παρουσιάζονται μάλιστα χωρίς αλλοίωση των προσώπων με μωσαϊκό. Σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στα δικά μας δικαστήρια, όπου ισχύει πλήρης απαγόρευση για τις κάμερες στις αίθουσες των δικαστηρίων, ακόμη και αν το επιθυμούν και οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι. Το δε ΕΣΡ καραδοκεί και επιβάλλει βαριά πρόστιμα στα ΜΜΕ.

πηγή: kentri.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!