tromaktiko: Πώς να...: Φτιάξετε το Red Ring of Death στο Xbox σας

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Πώς να...: Φτιάξετε το Red Ring of Death στο Xbox σας



Πως να φτιαξετε μονοι σας το πιο συνηθες σφαλμα του Xbox. Τα 3 κοκκινα λαμπακια η αλλιως Red Ring of Death.

Τι είναι το Red Ring of Death?



To RRoD δηλαδή τα 3 κόκκινα λαμπάκια που ανάβουν αντί τα πράσινα δείχνει ότι το Xbox σας έχει κάποιο εσωτερικό πρόβλημα. Πολλά Xbox πριν δείξουν το RRoD παρουσιάζουν διάφορα προβλήματα όπως χαλασμένα γραφικά ή ήχο , μπλοκαρίσματα σε χρονικά διαστήματα και πράσινες γραμμές στην οθόνη. Αυτό το πρόβλημα μπορεί να παρουσιαστεί μια φορά ή αρκετές. Σε μερικές περιπτώσεις αν αφήσουμε την κονσόλα για λίγο διάστημα κλειστή και μετά την ανοίξουμε μπορεί να λειτουργήσει

άλλες φόρες δεν ανοίγει και συνεχίζει να δείχνει το RRoD.

Πριν ξεκινήσω τις οδηγίες τι πρέπει να προσέξετε:





Αν το Xbox σας είναι μέσα στην εγγύηση καλύτερα να μην κάνετε τον οδηγό γιατί αυτομάτως η εγγύηση δεν μετράει.
Πραγματοποιήστε τον οδηγό μονό αν το Xbox σας έχει 3 κόκκινα λαμπάκια ο οδηγός δεν μέτριοι για 1 κόκκινο ή 2 κόκκινα λαμπάκια.

Βγάλτε το Xbox από την μπρίζα.

Όταν ανοίξετε το Xbox για να δείτε το εσωτερικό του προσοχή μερικά μέρη μπορεί να καίνε.

Τι θα χρειαστούμε?



Κατσαβίδια T-9, T-10 ( έτσι λέγονται )
Θερμαγώγιμη Πάστα ( Thermal compound )
Πινέζα ή καρφίτσα
Πιστωτική κάρτα ή κάποια κάρτα από σχετικά σκληρό υλικό όπως η πιστωτική
16 - #10 Πλαστικά «παξιμάδια» ( όχι σιδερένια )
Οινόπνευμα
Σταυροκατσάβιδο και ίσιο κατσαβίδι
Πένσα
Τώρα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε την «Εγχείρηση».





Μην σας τρομάζουν όλα αυτά τα από πάνω είναι απλή διαδικασία αν έπρεπε να βάλω μια λέξη να περιγράψω την δυσκολία είναι η λέξη «μέτρια» και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάθει κάτι το Xbox σας αν ακολουθήσετε κατά γράμμα τον οδηγό!







Εφόσον έχουμε συνδέσει από το ρεύμα την κονσόλα μας και έχοντας αφαιρέσει όλα τα καλώδια τότε αφαιρούμε την πρόσοψη από το Xbox πιέζοντας την προς τα έξω.


Η κονσόλα σας πρέπει να δείχνει κάπως ετσι.





Αφαιρέστε τον σκληρό δίσκο της κονσόλας πιέζοντας το κουμπιά και τραβώντας προς τα πάνω.


Χρησιμοποιήστε την πινέζα / καρφίτσα ‘η κάποιο μικρό κατσαβίδι και πιέστε τα 6 «πιαστράκια» που κρατανε το πάνω μέρος του εξαερισμού και σιγά σιγά τραβήξτε το έξω. Έχω σημειώσει με κίτρινο τα σημεία.

Το κόκκινο σημείο είναι το τελευταίο «πιαστράκι» εκεί υπάρχει ένα πλαστικό ή ένα λάστιχο προστατευτικό. Αφαιρέστε και αυτό , υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σπάσει αλλά δεν έγινε και τίποτα εννοώντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για την κονσόλα σας. Επαναλάβετε την διαδικασία για το κάτω εξαερισμό. Ο κάτω είναι λίγο πιο εύκολος στην αφαίρεση.


Μετά από αυτό αφαιρέστε την ταινία εγγύησης της Microsoft.




Χρησιμοποιήστε ένα μικρό ίσιο κατσαβίδι στα σημεία που έχω σημειώσει με κόκκινο και προσπαθήστε να ανοίξετε το Xbox στα δυο πιέζοντας τα προς τα έξω. Ίσως σας πάρει λίγη ώρα να το πετυχετε αλλά μην αγχώνεστε! Αρετή και τόλμη!!!!




Επαναλάβετε την ιδία διαδικασία στο μπροστινό μέρος της κονσόλας όπως δείχνει η εικόνα.




Χρησιμοποιήστε τα Τ-10 και Τ-8 κατσαβίδια για να αφαιρέσετε όλες τις βίδες. Βάλτε τις κάπου που δεν θα τις χάσετε και το πιο σημαντικό από όλα να θυμάστε που μπαίνουν!!!!




Αφαιρέστε το Eject. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τα χέρια είτε με κατσαβίδι. Ότι σας βολεύει.
Αφαιρέστε την μισή θήκη της κονσόλας.
Αφαιρέστε τα δυο καλώδια πίσω από το DVD που συνδέουν το Motherboard με το DVD.
Αφαιρέστε τα πλαστικά κοντά στο πίσω μέρος της κονσόλας που καλύβουν τους ανεμιστήρες.
Αφαιρέστε τους ιδίους τους ανεμιστήρες. Αυτό μπορεί να πάρει λίγη ώρα.
Αφαιρέστε το πλαστικό που υπάρχει γύρω από το κουμπί on/ off . Μετά πάρτε το Τ-8 κατσαβίδι και αφαιρέστε το μικρό κύκλωμα που υπάρχει ξεβιδώνοντας τις βίδες.
Αφαιρέστε το Motherboard.




Κάτω από το Motherboard θα υπάρχει αυτό το μεγάλο X. Βαλτέ ένα κατσαβίδι κάτω από το X και προσπαθήστε να το αφαιρέσετε πιέζοντας το ελαφρά προς τα πάνω. Κάντε την κάθε άκρη ξεχωριστά μέχρι να βγουν όλες οι άκρες . Αμέσως μετά αφαιρέστε αυτό το μεγάλο X.

















Αφαιρέστε τις ψήκτρες οι οποίες βρίσκονται πάνω στους σφιγκτήρες ( clamps ) και ξεβιδώστε τις βίδες που υπάρχουν με την πένσα σε κάθε γωνία.




Βαλτέ οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και τρίψτε μέχρι να φύγει η κόλλα πάνω από τα 3 τσιπακια. Τρίψτε καλά μέχρι να γίνουν καθαρά και να γυαλίζουν ( κυριολεκτικά ). Το σημαντικό εδώ είναι ότι πρέπει να τρίψετε μαλακά και όχι βάζοντας όλη την δύναμη σας. Η ουσία που προσπαθείτε να βγάλετε θα βγει αλλά χρειάζεται αρκετή υπομονή μέχρι να καθαριστούν τα τσιπακια.







Ξαναβάλτε τις ψήκτρες στην θέση τους και βιδώστε τις. Αυτή την φορά όμως βάλτε πρώτα τα πλαστικά παξιμάδια που σας ανέφερα στην αρχή και μετά τα σιδερένια. Σφίχτε τις βίδες αρκετά αλλά όχι πολύ ώστε να διαλύσετε την κονσόλα σας.



Τοποθετήστε το Motherboard ξανά στην θέση του και τοποθετήστε το μικρό κύκλωμα που αφαιρέσατε από το on/off . Μην βιδώσετε ή μην βάλετε τίποτα άλλο στην θέση του ακόμα. Βαλτέ το καλώδιο της τηλεόρασης στο Xbox και το καλώδιο τροφοδοσίας. Βαλτέ μπρος την κονσόλα.



Η κονσόλα σας θα λειτουργεί αλλά μην συναρμολογήσετε τίποτα ακόμα αφήστε την λίγο σε λειτουργία. Αργά η γρήγορα θα ξαναεμφανιστούν τα 3 κόκκινα λαμπάκια και λίγο αργότερα τα 3 λαμπάκια θα γίνουν 2. Όταν δείτε αυτά τα 2 κλείστε το Xbox σας βγάλτε όλα τα καλώδια

Ξεκινήστε να ξαναβάζετε τα πάντα στην θέση τους και λιώστε στα αγαπημένα σας παιχνίδια.

Αυτό ήταν. Γλιτώσατε τα λεφτά του τεχνικού! Αυτή είναι η ιδεολογία μου βασικά για αυτό σε πολλά άρθρα αναφέρω αυτή την πρόταση. Γιατί να δώσετε λεφτά σε κάποιον ενώ μπορείτε να κάνετε την διαδικασία εσείς. Είναι σαν να μου λέτε ότι καλείτε ένα ηλεκτρολόγο για να σας αλλάξει την λάμπα από το φως του δωματίου σας. Δεν υπάρχει νόημα αφού μπορείτε να το κάνετε και εσείς οι ίδιοι!

πηγή: http://gadget-akia.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!