tromaktiko: Η Sony αντικαθιστά τα πολλαπλά καλώδια στα κινητά, με ένα και μοναδικό

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Η Sony αντικαθιστά τα πολλαπλά καλώδια στα κινητά, με ένα και μοναδικό



Σίγουρα η είδηση δεν ακούγεται και από τις πιο ενδιαφέρουσες, εξάλλου αναφέρεται σε τεχνολογία καλωδίωσης, αλλά μπορούμε να σας εγγυηθούμε ότι η είδηση θα επηρεάσει την εμφάνιση των μελλοντικών προϊόντων της Sony (και της Sony Ericsson) για μεγάλο διάστημα.

Η Sony ανακοίνωσε την εξέλιξη της τεχνολογίας "διασύνδεση μέσω ενός καλωδίου", το οποίο καλώδιο αντικαθιστά μέχρι και 22 άλλα καλώδια (καλώδια για τροφοδοσία ρεύματος, σημάτων ελέγχου, βίντεο και ήχου). Τυπικά τα 22 αυτά καλώδια (σε μορφή κορδέλας) συνδέουν την οθόνη των σύγχρονων κινητών τηλεφώνων με την υπόλοιπη συσκευή, κάνοντας την μετακίνηση των μερών του κιντού (σε αυτά που ανοιγοκλείνουν ή έχουν μετακινούμενα πληκτρολόγια) εξαιρετικά δύσκολη και επιρρεπή σε βλάβες.
Με την νέα τεχνολογία του ενός καλωδίου, θα υπάρχει μεγάλη ευελιξία κατασκευής κινητών σε διάφορα σχήματα και με διάφορα μετακινούμενα μέρη. Το καλώδιο έχει τη δυνατότητα μετάδοσης σημάτων με ταχύτητα 940Mpbs και η Sony σχεδιάζει να εφαρμόσει την νέα της ανακάλυψη άμεσα σε συσκευές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!