tromaktiko: Σκάνδαλο με πειράματα σε ανθρώπους και ζώα στην Οδοντιατρική Σχολή του Tel Aviv

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Σκάνδαλο με πειράματα σε ανθρώπους και ζώα στην Οδοντιατρική Σχολή του Tel Aviv



Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας που έχει διεξαχθή τα τελευταία 10 χρόνια στην Οδοντιατρική Σχολή του Tel Avivεπικεντρώνονταν στην αποτελεσματικότητα μιας θεραπείας για αναγέννηση οστού μετά από τοποθέτηση εμφυτευμάτων.
Οι επιστήμονες φέρονται να έχουν διεξάγει βάναυσα και περιττά ως επί των πλείστων πειράματα σε γάτες στην Σχολή τουΠανεπιστημίου του Tel Aviv. Αυτό έγινε γνωστό όταν είδαν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από δύο φοβισμένες και παρατημένες γάτες στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου, από μέλη του Behind Closed Doors, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που προστατεύει τα δικαιώματα των ζώων που χρησιμοποιούνται σε πειράματα στο Ισραήλ.

Ζώα σε εξαθλίωση για τα πειράματα

Η επακολουθούμενη έρευνα οδήγησε στη δημιουργία εξεταστικών επιτροπών για την αντιμετώπιση των καταγγελιών που έγιναν σχετικά με πειράματα ακόμη και σε ανθρώπους.

Οι φωτογραφίες με τα γατάκια τραβήχτηκαν από κρυφή κάμερα τον Μάρτιο του 2009.

“Τα γατάκια βρισκόταν σε ένα πολύ βρώμικο δωμάτιο… το ένα σε ένα δοχείο γεμάτο με τα υγρά των απεκκρίσεων του και δεν μπορούσε να κουνηθεί και το άλλο ήταν έξω από το δοχείο με πολύ φοβισμένα μάτια” δήλωσε η Anat Refua, πρόεδρος του οργανισμού Behind Closed Doors.
“Ο πίνακας θεραπείας που βρισκόταν στο δωμάτιο, έδειχνε πως είχαν κρατηθεί εκεί για τουλάχιστον οχτώ μήνες”

Ο οργανισμός βρήκε επίσης πως το μεγαλύτερο μέρος των πειραμάτων σε γάτες τις δεκαετίες που πέρασαν γίνοταν στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Tel Aviv. Μάλιστα, σε συνεργασία με το National Council for Animal Experiments, ανακαλύφθηκε πως ο Καθηγητής Zvi Artzi, στην Οδοντιατρική Σχολή, χρησιμοποιούσε τα πειράματα αυτά για την έρευνά του.
Το Ossix αντικείμενο των ερευνών
Ενώ, ο σκοπός της έρευνας δεν είναι πλήρως διασαφηνισμένος, η πλειονότητα των πειραμάτων σε ζώα, που διεξάγοταν στην Οδοντιατρική Σχολή ήταν για να δοκιμαστεί ένα και μόνο προϊόν – το Ossix. Μετά την αποκάλυψη και την διενέργεια των ελέγχων το Πανεπιστήμιο του Tel Aviv, διέκοψε άμεσα την χρήση των γάτων για τα πειράματα.
“Τα πειράματα σε ζώα στο Πανεπιστήμιο του Tel Aviv διεξάγονται με σχολαστικότητα και όλη η έρευνα είναι εγκεκριμένη” δηλώνει ο Καθηγητής Artzi. Επίσης διαψεύδει τον ισχυρισμό πως υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην έρευνα του και στην απόφαση του Πανεπιστημίου να διακόψει την ανατροφή των γάτων για πειράματα.

Διαβάστε στη συνέχεια: http://www.dentnews.net/?p=10391
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!