Η άνοδος του Ιουλίου προετοιμάστηκε από τα τέλη του προηγούμενου μήνα και στηρίχτηκε τόσο στην υποτιμημένη κατάσταση στην οποία είχε βρεθεί το ΧΑ μετά από την εξουθενωτική πτώση των προηγούμενων μηνών, όσο και στη δοκιμασία σημαντικών μεσοπρόθεσμων στηρίξεων στην οποία είχαν οδηγηθεί οι σημαντικότεροι διεθνείς δείκτες μετοχών. Με τη βοήθεια των φημών περί συγχωνεύσεων και της πρότασης της Πειραιώς για εξαγορά των ΑΤΕ και ΤΤ αλλά και χάρη στα θετικά αποτελέσματα των stress tests, οι αγορές βρήκαν την ευκαιρία να κινηθούν ανοδικά χαρίζοντας τον καλύτερο μήνα του έτους στους επενδυτές.
Με αποκλειστικές πληροφορίες από το panagiotouvip.com γράψαμε πως το ράλι του ΧΑ στηρίχτηκε εξ αρχής εκ των έσω, με αγορές μετοχών βασικών τραπεζών από υψηλόβαθμα στελέχη τους, Αυτό λειτούργησε ως καταλύτης παρέχοντας την απαραίτητη θετική παρέμβαση προκειμένου οι τραπεζικές μετοχές να απογειωθούν, συμπαρασύροντας το ΓΔ και τελικά ένα μεγάλο τμήμα του ΧΑ.
Στις τελευταίες τρεις συνεδριάσεις του μήνα, ωστόσο, έκαναν την εμφάνιση τους οι πρώτες ουσιαστικές πιέσεις, οι οποίες ήρθαν πριν ο ΓΔ προλάβει να αγγίξει τη μεσοπρόθεσμη αντίσταση των 1800 μονάδων από την ʽυψοφοβίαʼ που προκάλεσε σε κάποιους επενδυτές η μεγάλη άνοδος. Το αποτέλεσμα ήταν η βραχυπρόθεσμη θετική βαθμολογία να μειωθεί από το +46,65% στις 27 Ιουλίου, στο +12,99% στο κλείσιμο της Παρασκευής, με το 3F2010 να δείχνει ακύρωση της θετικής βαθμολογίας σε περίπτωση κίνησης του ΓΔ κάτω από τις 1671 μονάδες, δηλαδή με πτώση μεγαλύτερη του 0,65%.
Παρά τις πιέσεις που καταγράφηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του μήνα η εβδομάδα έκλεισε με άνοδο της τάξης του 5,75% με αποτέλεσμα η θετική βαθμολογία της μεσοπρόθεσμης τάσης να διατηρηθεί και η τιμή της να αυξηθεί έναντι της προηγούμενης εβδομάδας. Έτσι, προς το παρόν η δοκιμασία παραμένει στο βραχυπρόθεσμο ορίζοντα με τη μεσοπρόθεσμη τάση να μην έχει απειληθεί, ακόμη, σημαντικά, παρά το ότι έχουν μετρηθεί ακραίες ανοδικά μεσοβραχυπρόθεσμες τιμές σε μία σειρά σημαντικών τραπεζών του ΧΑ.
Στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ οι βασικοί δείκτες μετοχών δεν έχουν καταφέρει να περάσουν είτε να κρατηθούν πάνω από τις προηγούμενες κορυφές τους, με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να κλείνουν την Παρασκευή με απώλειες και τους αμερικανικούς να δέχονται πιέσεις μέχρι αργά το βράδυ.
Όσον αφορά στην επενδυτική στρατηγική, αναλυτικά, σύμφωνα με τη θεωρία της επιστημονικής τεχνικής ανάλυσης, όπως αυτή διδάσκεται από την ΕΚΤΑ, μετά το σήμα εισόδου στις 06 Ιουλίου ήταν θεωρητικά σωστό να γίνει κατοχύρωση βραχυπρόθεσμων κερδών μεταξύ 19-20 Ιουλίου και μετατροπή του μεγαλύτερου τμήματος της αγοραστικής θέσης σε μεσοπρόθεσμη, ακολουθώντας τις βαθμολογίες του 3F2010 και την αλλαγή του χρονικού ορίζοντα του βασικού κύκλου της τάσης από βραχυπρόθεσμο σε μεσοβραχυπρόθεσμο. Στις 26 Ιουλίου ήταν σωστό να γίνει μικρή αύξηση της μεσοπρόθεσμης θέσης και στις 30 Ιουλίου η πρώτη μικρή κατοχύρωση μεσοπρόθεσμων κερδών.
Το αποτέλεσμα της παραπάνω στρατηγικής που παρουσιάστηκε ζωντανά μέσα από τη στήλη με πληροφορίες και από το panagiotouvip.com,έχει οδηγήσει στην εκμετάλλευση του συνόλου της ανόδου από την αρχή του ράλι, στην κατοχύρωση, ήδη, μερικών από τα μεγάλα κέρδη και στη διακράτηση του υπολοίπου της θέσης προς διαχείριση κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.
Κλείνοντας με δύο σημαντικές εξελίξεις από την αγορά ισοτιμιών, στην εβδομάδα που ολοκληρώθηκε κατακτήθηκαν νέα τοπικά υψηλά τόσο από το ευρωδολάριο όσο και από την στερλίνα έναντι του δολαρίου.
http://kampia.blogspot.com/2010/08/xak-1727.html#more#ixzz0vL4RvHXb