tromaktiko: Τα 10 ψέματα... ΑΓΡΟΓΗ α.ε.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Τα 10 ψέματα... ΑΓΡΟΓΗ α.ε.



ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΨΕΥΔΟΣ:
Μπορεί η διαδικασία των προσλήψεων να ήταν νόμιμη και οι ίδιες οι προσλήψεις να μην ήταν προεκλογικού χαρακτήρα αλλά ήταν ρουσφετολογικού χαρακτήρα.
Σε μία χρονική στιγμή που τόσοι πτυχιούχοι σχετικοί με το αντικείμενο της ΑΓΡΟΓΗ παραμένουν άνεργοι κάποιοι επειδή λέγονται ΣΟΥΦΛΙΑΔΕΣ ή χρηματοδότησαν την προεκλογική εκστρατεία του ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ άσχετα με την ειδικότητα τους προσλήφθηκαν αποστέλλοντας απλά ένα βιογραφικό.
Ουδέποτε η Μπόελ δεν αναφέρθηκε στην ΑΓΡΟΓΗ. Και ουδέποτε η ΑΓΡΟΓΗ δεν ασχολήθηκε αυτού καθεαυτού με την ψηφιοποίηση. Κάποιοι υπάλληλοι της ΑΓΡΟΓΗ οι οποίοι προϋπήρχαν του Χατζηγάκη και της αναβάθμισης του ρόλου της ΑΓΡΟΓΗ με την γνωστή ΥΑ ανέλαβαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το έργο να δημιουργήσουν το ψηφιακό υπόβαθρο της χώρας προκειμένου να αυτό να δοθεί στις ΕΑΣ για να γίνει η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων. Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ. Και αυτό τους διαφεύγει όλους. Ακόμη και της Μπατζελή που πέρασε 10 μήνες από το ΥΠΑΑΤ.
ΟΥΤΕ Η ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ. Αν κάποιος επιχειρήσει αιφνίδια να βάλει τους 269 προσληφθέντες να ψηφιοποιήσουν έστω και ένα αγροτεμάχιο στο υπόβαθρο μόνο μετρημένα στα δάχτυλα άτομα θα ανταποκριθούν. Για την ακρίβεια είναι αυτοί που από την πρώτη ημέρα της πρόσληψης τους εγκαταστάθηκαν στις ΕΑΣ που δεν είχαν προσωπικό και εκτελούσαν έργο των ΕΑΣ. ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!! ΕΝΩ Η ΕΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΙΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΜΕΣΩ ΠΑΣΕΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΑΑΤ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠ! ΟΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΓΡΟΓΗ...ΔΙΠΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΘΩΣ Η ΕΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ!!!Αυτοί οι μετρημένοι στα δάχτυλα υπάλληλοι ασχολήθηκαν με την ψηφιοποίηση από τον Σεπτέμβριο 2009 έως τον Ιανουάριο 2010...Όλοι οι υπόλοιποι απλά δεν είχαν έργο μέχρι που κάποιους της νέας διοίκησης τους είπε να βοηθήσουν στους επιτόπιους ελέγχους του ΟΠΕΚΕΠΕ κάπου τον Δεκέμβριο 2010...Δηλαδή να αποτελέσουν το δεύτερο μέλος δίπλα σε υπάλληλο του ΟΠΕΚΕΠΕ για να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι νωρίτερα...
ΤΡΙΤΟ ΨΕΥΔΟΣ
Θα υπήρχε διαφάνεια εάν οι θέσεις στην προκήρυξη ήταν προκαθορισμένες σε ειδικότητα, σε αριθμό και κατανεμημένες γεωγραφικά.
Θα υπήρχε διαφάνεια εάν έβγαινε στον αέρα ένας πίνακας που θα είχε κάποια βαθμολογία των υποψηφίων με βάση τα προσόντα τους.
Θα υπήρχε διαφάνεια εάν θα έβγαινε στον αέρα ο πίνακας των απορριπτέων με την δυνατότητα υποβολής ένστασης.
Θα υπήρχε διαφάνεια εάν η πρόσληψη από την στιγμή που έγινε τόσο γρήγορα δεν πατούσε μόνο σε βιογραφικό και συνέντευξη ειδικά στην χώρα μας που ότι δηλώσεις είσαι...
Ας απαντήσουν οι ιθύνοντες και ας ζητήσουν οι εισαγγελείς που έκαναν έρευνα και ένορκες καταθέσεις από τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που συστεγαζόταν με τους νεοπροσληφθέντες ποιο το αντικείμενο του εκπαιδευμένου προσληφθέντος προσωπικού της ΑΓΡΟΓΗ από τον Σεπτέμβριο 2009 έως τον Δεκέμβριο 2009. Υποτίθεται ότι έγινε και εκπαίδευση...

ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟ ΨΕΥΔΟΣ
Υποτίθεται ότι οι 270 προσλήφθηκαν για συγκεκριμένο αντικείμενο σε ένα βράδυ με την ΥΑ 4/8/2009 με αόριστη διάρκεια της σύμβασης τους. ΔΕΝ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ. Το συγκεκριμένο αντικείμενο ολοκληρώθηκε. Η ανανέωση του χαρτογραφικού υποβάθρου έχει μεταφερθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ και θα γίνεται με το υφιστάμενο προσωπικό του ΟΠΕΚΕΠΕ ή με πρόσληψη ειδικοτήτων που έχουν σχέση με το αντικείμενο και θα δουλεύουν στο αντικείμενο έστω και εποχικά.
Για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων δεν έχει καθορισθεί ανάδοχος που θα αναλάβει το ΟΣΔΕ 2011 και κατά συνέπεια την ψηφιοποίηση.
Η συνεχής επικαιροποίηση του αγροτικού μητρώου ούτε ήταν αλλά και ούτε είναι αντικείμενο της ΑΓΡΟΓΗ. Το μητρώο αγροτών ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες μαζί με το νομοσχέδιο του ΕΛΓΑ και είναι κάτι νέο.
ΤΟ ΜΕΓΑ ΨΕΥΔΟΣ ΠΟΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΗ Η ΟΧΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ. ΕΑΝ Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΑΡΤΙΣΕΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
Επειδή όμως κατά τον έλεγχο επιλεξιμότητας πολλοί από τους εκπαιδευμένους προσληφθέντες υπάλληλους της ΑΓΡΟΓΗ ήταν άσχετοι με το αντικείμενο έκαναν πολλά λάθη στην αξιολόγηση και πλέον τις διορθώσεις έχει αναλάβει να τις ολοκληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Με το που θα ολοκληρωθεί η διαδικασία δεν θα ενασχοληθεί κάποιος με τον έλεγχο επιλεξιμότητας των εκτάσεων. Και για να καταλάβουν κάποιοι τι εστί έλεγχος επιλεξιμότητας είναι ο έλεγχος εάν η έκταση που επιδοτείται είναι κατάλληλη για επιδότηση...
Από αεροφωτογραφίες ή και επιτόπια κάποια επιτροπή κρίνει:
εάν το χωράφι είναι αρόσιμο και όχι βουνό ή ποτάμι ή αστικό ή δάσος
Εάν ένας ελαιώνας ή οπωρώνας δεν είναι δάσος
Εάν ένας βοσκότοπος βοσκείται και δεν είναι κορυφογραμμή, θάλασσα, δάσος
Αυτό ολοκληρώθηκε και δεν χρειάζεται να επανελεγχθεί. Τώρα για ποιον λόγο αναφέρεται ο έλεγχος επιλεξιμότητας σε μιά κτηνοτροφική μονάδα; Ας μας το απαντήσουν οι ειδικοί της ΑΓΡΟΓΗ.
Την αξιοπιστία της ενιαίας αίτησης του κάθε παραγωγού την έκρινε και την κρίνει κάθε χρόνο το ελεγκτικό συνέδριο που δίνει την διαπίστευση στον έναν και μοναδικό διαπιστευμένο οργανισμό πληρωμών.
Η κατοχύρωση (μάλλον η ενεργοποίηση θα εννοούν) των δικαιωμάτων είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που υπόκειται συνεχώς σε ελέγχους που από το 2009 θα υποβάλλεται και σε έλεγχο επιλεξιμότητας των αγροτεμαχίων. Αφού όμως ολοκληρώθηκε η καταγραφή των μη επιλέξιμων εκτάσεων δεν θα αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια Το αξιόπιστο χαρτογραφικό υπόβαθρο έχει ολοκληρωθεί. Η ανανέωση του είναι πλέον αντικείμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Η ΕΕ ελέγχει εδώ και πολλά χρόνια κάθε χρόνο την εγκυρότητα και την αποτελεσματικότητα του ηλεκτρονικού συστήματος πληροφοριών και μόνο εφόσον δεν διαπιστώσει κάποιο πρόβλημα δίνει πράσινο φως για την καταβολή των ενισχύσεων. Η διαδικασία υπήρχε πριν την αναβάθμιση της ΑΓΡΟΓΗ και θα υπάρχει και μετά την διάλυσή της.

ΕΚΤΟ ΨΕΥΔΟΣ
Το ΑCTION PLAN προέβλεπε προσλήψεις εποχικού προσωπικού για 12 μήνες για την ολοκλήρωση συγκεκριμένου έργου και όχι μόνιμου. Επομένως αφού ολοκληρώθηκε το έργο με τις προβλεπόμενες πιστώσεις οι 269 προσληφθέντες της ΑΓΡΟΓΗ επιβαρύνουν το δημόσιο.
Τα αντικείμενα που μεταφέρθηκαν στις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ συνεχίζουν να διεκπεραιώνονται χωρίς κανένα πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό καθώς το 2010 δεν θα γίνει λόγω των έκτακτων συνθηκών καμία πρόσληψη.

ΕΒΔΟΜΟ ΨΕΥΔΟΣ
Να απολογηθούν και να πληρώσουν και αυτοί που τους προσέλαβαν αφού ήταν τοποθετημένοι από την ηγεσία για έναν και μοναδικό σκοπό. Να ολοκληρώσουν τις ρουσφετολογικές προσλήψεις. Μόνο έτσι θα αποδοθεί δίκαιο.

ΟΓΔΟΟ ΨΕΥΔΟΣ
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ πράγματι βρισκόταν υπό επιτήρηση αλλά για άλλους λόγους κυρίως όμως για τον υπολογισμό των δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης. Επιπλέον είχε δεσμευτεί να ολοκληρώσει την ψηφιακή απεικόνιση των αγροτεμαχίων. Το λάθος ήταν η απευθείας ανάθεση του ΟΣΔΕ 2009 στην ΠΑΣΕΓΕΣ με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση στην ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων από τις ΕΑΣ. Δεν άλλαξε κάτι με τις προσλήψεις των 269.
Οι κοινοτικοί έλεγχοι πράγματι έγιναν στις ημερομηνίες που αναφέρθηκαν αλλά οι παρόντες στον κοινοτικό έλεγχο της ΑΓΡΟΓΗ ήταν ο πρόεδρος της που ήταν παράλληλα και υπάλληλος του ΟΠΕΚΕΠΕ. Κανείς από τους προσληφθέντες 269...Ο νοών νοείτο...
Και επειδή οι εργαζόμενοι της ΑΓΡΟΓΗ είναι εκτός τόπου και χρόνου ως προς το αντικείμενο της ΑΕ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι αναμορφώθηκε ο κανονισμός και όριζε ως καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης της ψηφιοποίησης την 28/2/2010 και ως εκ τούτου στον κοινοτικό έλεγχο που έγινε τον Μάρτιο 2010 στη Θεσσαλία για ποιον λόγο δεν παρευρισκόταν κανένας υπάλληλος της ΑΓΡΟΓΗ;;; Για ποια συνεισφορά λοιπόν μιλάμε; Ο κοινοτικός έλεγχος του Μαρτίου με τα γνωστά σε όλους μας θετικά αποτελέσματα θα έκρινε την καταβολή των ενισχύσεων.
Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ Η ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΑ...
Η μόνη εισφορά των 269 υπαλλήλων ήταν να αποτελέσουν το δεύτερο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής για τους επιτόπιους ελέγχους στον ΟΠΕΚΕΠΕ και για αυτό υπογράφηκε και το μνημόνιο συνεργασίας. Ως εκεί και τίποτα παραπάνω και τίποτα παρακάτω. Ο έλεγχος επιλεξιμότητας ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κυρίως με την συμβολή του προσωπικού του ΟΠΕΚΕΠΕ.
ΑΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΟΦΕΥΧΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΛΗΣ ΤΩΝ 269 ΤΗΣ ΑΓΡΟΓΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΕΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΙΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ (ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ) ΓΙΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ....

ΨΕΥΔΟΣ ΕΝΑΤΟ
Ας μας απαντήσουν οι ιθύνοντες του συλλόγου εργαζομένων στην ΑΓΡΟΓΗ αφού προσλήφθηκαν 269 υπάλληλοι έκτακτα και κατεπείγον για την δημιουργία και την συνεχή ανανέωση του χαρτογραφικού υποβάθρου προκειμένου να μην γίνουν περικοπές στις κοινοτικές ενισχύσεις για ποιον λόγο το 80% μοιράστηκε στην περιφέρεια αφού το υπόβαθρο στήθηκε στην έδρα της εταιρίας. Και αφού όπως ισχυρίζονται έχουν τόσα αντικείμενα στην ΑΓΡΟΓΗ για ποιον λόγο βοηθάνε το έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ ως ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ που ήταν είναι και θα είναι:
 Η παρακολούθηση των ΕΑΣ για την πρόοδο της ψηφιοποίησης έργο αποκλειστικά χρεωμένο ονομαστικά σε υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ και σε αυτούς οφείλεται και η επιτυχία της ολοκλήρωσης
 Επιτόπιοι και διοικητικοί έλεγχοι
 Διασταυρωτικοί έλεγχοι
 Έλεγχοι τηλεπισκόπησης
 Ειδικοί έλεγχοι καταγγελιών
 Έλεγχοι εξισωτικής αποζημίωσης
Αμφισβητούν δηλαδή οι 269 της ΑΓΡΟΓΗ το μακροχρόνιο έργο του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι οι έλεγχοι δεν γίνονται με αμεροληψία νομιμότητα και διαφάνεια; Προσλήφθηκαν δηλαδή για να τα επιβάλουν;
Οι διοικητικοί και επιτόπιοι έλεγχοι είναι αντικείμενο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τα κριτήρια πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στον ΟΠΕΚΕΠΕ εκτός του ότι υπόκειται σε διαδικασίες ΑΣΕΠ απαιτεί εξειδικευμένη εμπειρία και πολλά πρόσθετα προσόντα πλην του βασικού πτυχίου. Θεωρούμε ότι είναι άδικο να εξισωθούν οι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν σε μία νύχτα με ένα βιογραφικό η ορθότητα του οποίου ακόμη και σήμερα αμφισβητείται με τους υπαλλήλους του ΟΠΕΚΕΠΕ που συμμετείχαν σε έναν διαγωνισμό ελεγχόμενο από το ΑΣΕΠ

ΨΕΥΔΟΣ ΔΕΚΑΤΟ
ΛΑΘΟΣ. Δεν παραβιάζεται η αρχή της ισότητας καθώς οι 269 προσλήφθηκαν για συγκεκριμένο αντικείμενο της ΑΓΡΟΓΗ το οποίο ολοκληρώθηκε και αφού ολοκληρώθηκε θα πρέπει να απολυθούν.
Οι 269 της ΑΓΡΟΓΗ πλέον ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Γι΄ αυτό και βοηθάνε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους ελέγχους εφόσον πληρώνονται από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ μέχρι να ψηφιστεί η απόλυση τους. ΙΣΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕ

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!