tromaktiko: Πανελλαδικη σταση εργασιας στους ΟΤΑ στις 23 Σεπτεμβριου

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Πανελλαδικη σταση εργασιας στους ΟΤΑ στις 23 Σεπτεμβριου



Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε να προχωρήσει στις 23 Σεπτεμβρίου σε τετράωρη πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 11 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου...
...για συμπαράσταση στους συμβασιούχους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που κινδυνεύουν με απόλυση.

Εξάλλου, την ίδια ημέρα, σε συνεργασία με άλλες κινήσεις συμβασιούχων του Δημοσίου, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα συζητείται το θέμα των συμβασιούχων.

Επίσης, αποφάσισε τη συμμετοχή της στο πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το απόγευμα του Σαββάτου 11 Σεπτεμβρίου, στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Εν τω μεταξύ, με πολυσέλιδη ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταγγέλλει τη διοίκηση του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) πως έλαβε δεσμευτικές αποφάσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική και μάλιστα με υπέρογκο κόστος και προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ κατακύρωσε εσπευσμένα αποτελέσματα διαγωνισμού για την ανάθεση της λειτουργίας του υφιστάμενου Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης Κομποστοποίησης (ΕΜΑΚ).

Επίσης, ενέκρινε προμελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη δεύτερη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, τη χωροθέτηση της οποίας άλλαξε με «πραξικοπηματικό» τρόπο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Απαντώντας στην ανακοίνωση αυτή της ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο ΕΣΔΚΝΑ τονίζει πως οι απόψεις της Ομοσπονδίας ενδεχομένως να οφείλονται σε λανθασμένη πληροφόρηση και για το λόγο αυτό η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ είναι πρόθυμη να συναντηθεί με τη Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ το ταχύτερο δυνατό, «αφού υπάρχει ταύτιση απόψεων στην αγωνία για το μέλλον των απορριμμάτων της Αττικής, στην εμμονή στο συγκεκριμένο περιφερειακό σχεδιασμό στη διατήρηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του πολίτη που θα κληθεί να πληρώσει έργα και υπηρεσίες».

πηγή: e-protasi


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!