tromaktiko: Οι "3.096" ημέρες σκλαβιάς της Natascha Kampusch

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Οι "3.096" ημέρες σκλαβιάς της Natascha Kampusch



Με τίτλο "3.096 ημέρες", όσες και αυτές της ομηρίας της, η Natascha Kampusch διάβασε αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία της, όπου αφηγείται με ανατριχιαστικές...

 λεπτομέρειες όσα βίωσε κατά την οκταετή ομηρία της.



Τέσσερα χρόνια μετά το κατόρθωμά της να διαφύγει από το υπόγειο κολαστήριό της, τον Αύγουστο του 2006, η Natascha Kampusch περιγράφει σε ένα "μαρτυρικό" βιβλίο το πώς ο απαγωγέας της την άφηνε νηστική, τη χτυπούσε, την κακοποιούσε σεξουαλικά και την υποχρέωνε να καθαρίζει το σπίτι του ημίγυμνη, αποκαλώντας τη σκλάβα.


Η 22χρονη σήμερα Natascha είχε απαχθεί από τον Wolfgang Priklopil, πρώην μηχανικό της Siemens, σε ηλικία δέκα ετών, ενώ πήγαινε για πρώτη φορά μόνη στο σχολείο το Μάρτιο του 1998.


Ο Wolfgang Priklopil τη φυλάκισε σε ένα ασφυκτικό, χωρίς παράθυρα, υπόγειο κάτω από το γκαράζ του σπιτιού του, έξω από τη Βιέννη, όπου πέρασε οκτώ χρόνια, έως ότου καταφέρει να δραπετεύσει τον Αύγουστο του 2006, ζυγίζοντας λιγότερο από 38 κιλά.


«Πάντα ήθελα να έχω μια σκλάβα» της έλεγε, ενώ προσπαθούσε να την κάνει να χάσει την ταυτότητά της. «Δεν είσαι πια η Natascha. Τώρα μου ανήκεις». Μάλιστα, την είχε διατάξει να διαλέξει ένα άλλο όνομα και επέλεξε το «Βιβιάνα» που το είχε δει σε ένα ημερολόγιο με ονόματα αγίων.


Ο αδίστακτος απαγωγέας, που αυτοκτόνησε όταν αντιλήφθηκε ότι η Natascha είχε δραπετεύσει, είχε εγκαταστήσει ένα σύστημα με μεγάφωνα απ΄ όπου ακουγόταν μονότονα η προσταγή «υπάκουσε, υπάκουσε, υπάκουσε...», ενώ τη διαβεβαίωνε πως οι γονείς της είναι χαρούμενοι που έχουν απαλλαγεί από εκείνη.


Μετά το πρώτο εξάμηνο η Natascha Campusch τον παρακάλεσε να την αφήσει να ανέβει πάνω για να κάνει ένα κανονικό μπάνιο. «Με διέταξε να τον ακολουθήσω. Τότε ανακάλυψα πως η πόρτα που οδηγούσε "επάνω" ήταν μια τερατώδης κατασκευή από ενισχυμένο σκυρόδεμα. Ημουν θαμμένη σε τσιμέντο», έχει γράψει.


Μεταξύ άλλων την υποχρέωνε να τον αποκαλεί «αφέντη μου», να γονατίζει μπροστά του, να τον αγκαλιάζει με τα χέρια δεμένα με χειροπέδες όταν κοιμόταν μαζί του. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αποκαλύπτεται πώς επέζησε υπακούοντας τον απαγωγέα της, θεωρώντας τον διαταραγμένη προσωπικότητα και αποφεύγοντας να την "καταβάλει το μίσος".


H Natascha Campusch πρόκειται να ταξιδέψει στο Λονδίνο για να προωθήσει την αγγλική έκδοση του βιβλίου της, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της λίστας με τα ευπώλητα της γερμανικής ιστοσελίδας του Amazon. Εντός του 2012 μάλιστα πρόκειται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες μια ταινία με θέμα την εμπειρία της.
 
 
 
Πηγή: cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!