tromaktiko: Ελλιπης ενημερωση και ταλαιπωρια για φρεσκοεγχειρισμενο στο 401 ΣΝ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλιπης ενημερωση και ταλαιπωρια για φρεσκοεγχειρισμενο στο 401 ΣΝ



Ο γαμπρος μου μονιμος οπλιτης πλεον, εχοντας παθει ρηξη χιαστου συνδεσμου στο γονατο εισηχθει στο 401 Σ.Ν. για να υποβληθει σε επεμβαση. Πριν και μετα την εγχειρηση ολα ηταν μια χαρα, μεχρι που ηρθε η ωρα να του εξιτηριου. Ενα εξιτηριο το οποιο εκτος το οτι αργησαμε να παρουμε, ηταν και απαραιτητο για να μπορεσουμε να προμηθευτουμε τα φαρμακα.
Αφου πηραμε το εξιτηριο μεταβηκαμε στο φαρμακειο του νοσοκομειου να παρουμε τα φαρμακα (μεσα στα οποια ηταν και αντιπηκτικες ενεσεις απολυτως απαραιτητες).Εκει ομως μαθαμε πως το φαρμακειο του νοσοκομειου χορηγει φαρμακα μονο σε οπλιτες θητειας και νοσηλευομενους. Δηλαδη δεν μπορουσε να χορηγησει φαρμακα σε θεωρημενο βιβλιαριο υγειας.Για να προμηθευτουμε τα φαρμακα θα επρεπε να παμε ή στο ΝΙΜΙΤΣ ή στο 251 (νοσοκ. πολ. αεροπ.).Εστω οτι το δεχομαι αυτο γιατι ετσι μπορει να ειναι η πολιτικη του νοσοκομειου, δεν μπορω να δεχτω ομως το γεγονος -και ειναι απαραδεκτο- το οτι δεν ενημερωσε κανενας τον εγχειρησμενο ή καποιο συγγενικο προσωπο για την ολη αυτη διαδικασια.
Το αποτελεσμα : παιρνοντας το εξιτηριο (που οπως σας ειπα ηταν απαραιτητο για τα φαρμακα) στις 13.20 επρεπε να μεταβουμε στο φαρμακειο του 251 το οποιο εκλεινε στις 13.30 ή στο ΝΙΜΙΤΣ που ομως λογω του δακτυλιου δεν μπορουσαμε να παμε. Εκτος αυτων περιμεναμε και ενα φυλλο πορειας που χρειαζοταν για την υπηρεσια του..το πηραμε στις 13.45.
Εν ολιγοις αναγκαστηκαμε να βρουμε εφημερευον φαρμακειο και να αγορασουμε τα φαρμακα τα οποια κοστιζαν 140 ευρω!
Δηλαδη αν δεν ειχαμε χρηματα τι θα ειχε γινει??
Μηπως ειναι αναγκασμενος ο καθε εχγειρησμενος να κυκλοφορει με 150-200 ευρω στην τσεπη του??Και αν δεν εχει???
Δεν ζητησαμε χαρη σε κανεναν..ας ειχαμε ομως την στοιχειωδη πληροφορηση γιατι μην ξεχνατε οτι ολο αυτο το τραβηξαμε εχοντας μαζι μας καποιον με πατεριτσες και μπανταρισμενο ποδι...
Ευχαριστω πολυ!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!