tromaktiko: 50.000 βιβλία στο Ζάππειο

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

50.000 βιβλία στο Ζάππειο



Με 50.000 τίτλους βιβλίων στους πάγκους των 130 περιπτέρων και πολλές εκδηλώσεις ανοίγει αύριο τις πύλες του το 39ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο...

Εστω και αν η Διονυσίου Αρεοπαγίτου ανήκει πια στο παρελθόν είναι αντίθετες στην πραγµατοποίηση του Φεστιβάλ εκεί οι αρµόδιες αρχαιολογικές υπηρεσίες, έστω και αν ορισµένοι εκδότες που προτιµούν µόνο τις στεγασµένες εκθέσεις απουσιάζουν, το Φεστιβάλ Βιβλίου δηλώνει το «παρών» και καλεί τους Αθηναίους σε µια περιήγηση στο µεγαλύτερο µέρος της σύγχρονης βιβλιοπαραγωγής που θα επιδείξουν οι 160 εκδότες οι οποίοι συµµετέχουν.

Οι χώροι του Φεστιβάλ τα επίσηµα εγκαίνια θα πραγµατοποιηθούν την Κυριακή 5 Σεπτεµβρίου στις 20.00 θα φιλοξενήσουν εξάλλου και µια ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας. Πρόκειται για ανέκδοτες φωτογραφίες από την Αθήνα του 1888, φωτογραφίες που είχαν χαθεί, εντοπίστηκαν ξανά πρόσφατα από το Ιστορικό Αρχείο του Δήµου Αθηναίων και εκδίδονται σε ένα λεύκωµα µε τίτλο «Αθήναι», που θα παρουσιαστεί επίσης στους χώρους του Φεστιβάλ επίσηµα στις 15 Σεπτεµβρίου. Οι φωτογραφίες ανήκαν σε λεύκωµα που ο Δήµος Αθηναίων είχε δωρίσει το 1888 στη Βαυαρία, µε την ευκαιρία της πρόσκλησης του δηµάρχου Αθηναίων να παρευρεθεί σε πανηγυρικές εορτές µε την ευκαιρία της συµπλήρωσης εκατό ετών από τη γέννηση του βασιλιά της Βαυαρίας Λουδοβίκου Α.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!