tromaktiko: 5 χρόνια εκδόσεως "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ"

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

5 χρόνια εκδόσεως "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ"




Στις 25 Σεπτεμβρίου με το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίας Ευφροσύνης Καλλιθέας Τριχωνίδας που θα γίνει... χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας & Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ, θα ακολουθήσει εκδήλωση με μια αναδρομή στην πορεία του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" και απονομή τιμητικών διακρίσεων σε προσωπικότητες που με την θεσμική τους ιδιότητα και δράση προσέφεραν στην Ορθόδοξη Βυζαντινή παράδοση,! την θεολογία και την Ορθόδοξη Εκκλησία, από την Ελληνική Μουσικολογική Εταιρία και το περιοδικό "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" ευκαιρία συμπληρώσεως πέντε ετών από την έναρξη λειτουργίας τους.

Πρόγραμμα εκδήλωσης :
Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Αντιπρόεδρος της ΕΛ.Μ.Ε κ. Θεόδωρος Καραπάνος πτυχ. ιεροψάλτης, ακολουθεί ομιλία από τον Μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη & πρώην πρόεδρο του Συλ. Ιεροψαλτών Αιτ/νιας κ. Θωμα Μωραΐτη με θέμα "μια αναδρομή στα 5 χρόνια εκδόσεως του περιοδικού "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" και απονομή τιμητικών διακρίσεων για την προσφορά στην βυζαντινή μουσική παράδοση και την ορθόδοξη εκκλησία στους : 1) Μουσικολογιώατο κ.Απόστολο Παπαχρήστο, Θεολόγο - Πρωτοψάλτη - καθ. βυζ. μουσικής, 2)Μουσικολογιώτατο κ.Λουκά Σκιαδά Συνταξιούχο, πρωτοψάλτη -! πρ. πρόεδρο του Συλ. Ιεροψαλτών Αιτ/νιας, 3)Μουσικολογιοτάτη κ.Νεκταρία Καραντζή, Ερμηνέυτρια παραδοσ. τραγουδιού - Καθηγ. βυζ. μουσικής- Δικηγόρο, 4)Εξοχότατο κ.Αθανάσιο Μωραΐτη Υφυπουργό Περιβάλλοντος, 5)Ελλογιμότατο κ.Σπυρίδωνα Φλογαΐτη Καθηγ. Νομικής Σχολής- Πρώην Πρόεδρος Δικαστηρίου ΟΗΕ- Πρώην Υπουργος Εσωτερικών

Το μουσικολογικό - εκκλησιαστικό περιόδικό "ΤΟ ΨΑΛΤΗΡΙ" είναι τριμηνιαίο 20 σελίδων και εκδίδεται σε 2500 αντίτυπα από το 2006, βασισμένο καθαρά στην εθελοντική προσφορά των συντελεστών του. Διανέμεται σε ενορίες της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ταχυδρομείται ΔΩΡΕΑΝ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!