tromaktiko: Αϊτή: 5 θύματα από πλημμύρες στους καταυλισμούς

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Αϊτή: 5 θύματα από πλημμύρες στους καταυλισμούς



Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε στρατόπεδα όπου διαμένουν...


 πληγέντες του σεισμού του Ιανουαρίου στην Αϊτή --όταν εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν και 1,3 εκατ. άνθρωποι έμειναν άστεγοι--, καθώς πλημμύρες σάρωσαν την πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, ανακοίνωσαν οι αρχές.
"Έχουμε καταγράψει τουλάχιστον πέντε θανάτους, εκ των οποίων δύο κοριτσιών και μιας γηραιάς κυρίας 93 ετών, στα στρατόπεδα. . . χιλιάδες σκηνές διαλύθηκαν, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να σκοτωθούν όσοι στεγάζονταν σ' αυτές", δήλωσε η Νάντια Λοσάρντ, αξιωματούχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Αϊτής.
Οι ισχυρές βροχές και οι βίαιοι άνεμοι απέσπασαν στέγες σπιτιών, ξερίζωσαν δέντρα και πυλώνες ηλεκτροδότησης σε αρκετές συνοικίες του Πορτ-ο-Πρενς, που έχουν πληγεί από χείμαρρους νερού που σχηματίστηκαν στην πρωτεύουσα μέσα σε μερικές ώρες.
"Χιλιάδες σκηνές έχουν καταστραφεί ή έχουν υποστεί ζημιές ή απλά παρασύρθηκαν από τον αέρα. Έχουμε αρχίσει να εκκενώνουμε πολίτες που μεταφέρουμε σε σχολικά κτίρια και άλλα καταφύγια. Ο κόσμος έχει ανάγκη από κουβέρτες και ρούχα", είπε η Λοσάρντ.
Από πλημμύρες έχουν πληγεί εκτός της πρωτεύουσας και πόλεις στην επαρχία, γεγονός που εγείρει φόβους για βαρύτερο απολογισμό θυμάτων.
Στο Πορτ-ο-Πρενς οι ισχυρές ριπές του ανέμου προκάλεσαν καταστροφές στην περιοχή κοντά στο προεδρικό μέγαρο. Δεκάδες τραυματίες δέχονται τις φροντίδες μελών διεθνών οργανισμών και ΜΚΟ, ή μεταφέρονται σε νοσοκομεία εκστρατείας, δήλωσε ξένος γιατρός, που αρνήθηκε να δώσει απολογισμό των θυμάτων.
Η Λοσάρντ είπε ότι οι αρχές "συνθέτουν" ακόμα τα στοιχεία και θα ανακοινώσουν επίσημα απολογισμό των θυμάτων τις επόμενες ημέρες.
Οι βροχές έχουν σταματήσει στο Πορτ-ο-Πρενς, όμως ενδέχεται να ξαναρχίσουν τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με στελέχη της μετεωρολογικής υπηρεσίας.





Πηγή: nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!