tromaktiko: Κίνδυνος υποβάθμισης της Ιρλανδίας λόγω του κόστους διάσωσης της Anglo Irish Bank

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κίνδυνος υποβάθμισης της Ιρλανδίας λόγω του κόστους διάσωσης της Anglo Irish Bank



Και η Standard & Poor's προειδοποίησε ότι ίσως υποβαθμίσει και πάλι την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας, λόγω του αυξανόμενου κόστους για την κρατικοποίηση της Anglo IrishΑντιμέτωπη με το ενδεχόμενο πιστοληπτικής υποβάθμισης θα μπορούσε να βρεθεί η Ιρλανδία, εκτός και αν πείσει τις αγορές ότι...



 έχει θέσει υπό έλεγχο το τελικό κόστος διάσωσης της Anglo Irish Bank, είπε την Τρίτη ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.
«Δεν μπορώ να παριστάνω ότι η τωρινή αξιολόγηση είναι απολύτως εξασφαλισμένη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι επίκειται ή ότι είναι αναπόφευκτη μια αρνητική κίνηση», είπε σε τηλεφωνική του συνέντευξη, στο Reuters, ο υψηλόβαθμος αναλυτής της Fitch, Κρις Πράις.
Νωρίτερα την Τρίτη, ο οίκος Standard & Poor's προειδοποίησε ότι ίσως υποβαθμίσει και πάλι την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιρλανδίας, λόγω του αυξανόμενου κόστους για την κρατικοποίηση της Anglo Irish.
Η ιρλανδική κυβέρνηση ελπίζει ότι το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα άρει τους φόβους ότι το κόστος θα υπερβεί κατά πολύ την τρέχουσα εκτίμηση των 25 δισ. ευρώ.
Η S&P εκτιμά ότι το ποσό θα ανέβει στα 35 δισ. ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το μεσημέρι η τιμή (κινείται αντιστρόφως ανάλογα της απόδοσης) του διετούς ιρλανδικού ομολόγου σημείωσε την υψηλότερη άνοδο από το 2003, εν μέσω φημολογίας ότι ευρωπαικές κεντρικές τράπεζες αγοράζουν ιρλανδικούς τίτλους.





Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!