tromaktiko: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ



Αναφορικά με τον Αναπτυξιακό Νόμο 3299/2004 που ήταν ενεργός μέχρι 29/1/2010:
Επειδή 3.500 επενδυτικές προτάσεις (ισάριθμες επιχειρήσεις) έχουν εγκλωβιστεί από τον Αύγουστο του 2008 στον Αναπτυξιακό Νόμο και ακόμα (!!!) δεν έχουν αξιολογηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών και τις κατά τόπους Περιφέρειες, οι "Κρατούντες" βρήκαν ένα νέο τρυκ για να αποβάλουν τον πονοκέφαλο:
Παρατύπως, παρανόμως, αυθαίρετα και επαίσχυντα έστειλαν email τον Ιούλιο στους 3.500 επενδυτές και τους ζητούν :

Οι φορείς καλούνται να προσκομίσουν κατά περίπτωση ένα ή περισσότερα εκ των εξής:

1.Eπικαιροποίηση των στοιχείων δυνατότητας κάλυψης της Ίδιας Συμμετοχής από τα οποία να τεκμηριώνεται η διαχρονική διαθεσιμότητα των απαιτούμενων κεφαλαίων. Η πλήρωση της δυνατότητας αυτής, αποδεικνύεται με ένα ή περισσότερα από τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
Τραπεζικές βεβαιώσεις υπολοίπου ημέρας και μέσων 3μηνιαίων υπολοίπων λογαριασμών. (σε περίπτωση περισσότερων του ενός λογαριασμού, τα υπόλοιπα θα πρέπει να έχουν την ίδια ημερομηνία)
Βεβαιώσεις κατοχής τραπεζικών προϊόντων.
Τρέχουσες αποτιμήσεις χαρτοφυλακίων.
Παραστατικά τεκμηρίωσης της καταβολής της αύξησης του μετοχικού/εταιρικού κεφαλαίου.
Παραστατικά τεκμηρίωσης της ύπαρξης της απαιτούμενης ρευστότητας, σε περίπτωση κάλυψης της Ίδιας Συμμετοχής με χρήση φορολογηθέντων αποθεματικών.

Δηλαδή: Απαιτούν από 3.500 επιχειρήσεις, να έχουν κρατήσει ανέπαφα στο λογαριασμό τους χρήματα της τάξης των 100.000-1.000.000€ (ή και παραπάνω) για τα προηγούμενα χρόνια (από 2008), για να περιμένουν την αξιολόγηση της επενδυτικής τους πρότασης... Το άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό;;;;;
Συμπέρασμα: Επειδή η Κατσέλη από τότε που ανέλαβε το ΥΠΟΙΑΝ έχει τον παονοκέφαλο των 3.500 προτάσεων στο κεφάλι της αποφάσισε με αυτό το τέχνασμα να ξεπαστρέψει το 80% των προτάσεων τουλάχιστον:
Επισημαίνεται ότι η κατάθεση έως την ως άνω καταληκτική προθεσμία, των ως άνω δικαιολογητικών ως στοιχείων επικαιροποίησης της πρότασης, είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου για την απόδειξη της πλήρωσης των προϋποθέσεων για την υπαγωγή της πρότασης στο Ν. 3299/2004. Κατά συνέπεια, η μη κατάθεση των ως άνω δικαιολογητικών επικαιροποίησης στην οριζόμενη καταληκτική προθεσμία θα έχει ως συνέπεια τη μη απόδειξη της πλήρωσης των προϋποθέσεων του νόμου για την υπαγωγή της πρότασης στις διατάξεις του Ν. 3299/2004, κατά την έννοια του άρθρου 7 παρ. 5 εδ. (α) και (β) και παρ. 9 Ν. 3299/2004.
Μιλάμε για την πιο ξεφτιλισμένη πράξη του Υπουργείου έναντι των Ελλήνων επενδυτών.
Ας παραδεχτούν ότι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν (ο Αν.Νόμος είναι ελληνικά χρήματα σε μεγάλο βαθμό και όχι αμιγώς ευρωπαϊκά)
Αλλά αν το παραδεχτούν, όλοι θα κινηθούν νομικά ενανττίον τους. Μα και τώρα με αυτές τις αλχημείες, πάλι αγωγές θα βρουν μπροστά τους. Για άλλη μια φορά η Πολιτεία δείχνει ότι ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη αυτής της χώρας....

Υ.Γ. 1:Να σημειώσουμε ότι 10 φορές τουλάχιστον η Κατσέλη σε δελτία τύπου είχε ανακοινώσει ότι μέχρι του Ιούνιο 2010 θα είχαν όλες αξιολογηθεί.... ΝΑΙ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ...
Υ.Γ. 2: Ακόμα και ασκούμενος δικηγόρος καταρρίπτει την μη υπαγωγή της πρότασης με αφορμή στοιχεία που ζητούνται μετά από 2 χρόνια.....

Kalo kourayio patriotes
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!