tromaktiko: Επίσημη πρώτη για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Επίσημη πρώτη για το νέο Υπουργικό Συμβούλιο



Το μεσημέρι της Παρασκευής (10/09) θα συνεδριάσει στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την 75η...

ΔΕΘ, για πρώτη φορά, μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, υπό την πλήρη σύνθεσή του, το Υπουργικό Συμβούλιο.



Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, απέναντι από το κτίριο διοίκησης του ΟΛΘ.


Την Πέμπτη (09/09) ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της Θεσσαλονίκης, επανέλαβε πως “περνάμε δύσκολες ώρες”.


Ως εκ τούτου, δεν αναμένεται να ανακοινώσει κάποιο πακέτο παροχών, αλλά αντ' αυτού, αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα κοινωνικής προστασίας για την προστασία των αδυνάτων, όπως ενδυνάμωση του κοινωνικού κράτους.


Το πρωί του Σαββάτου (11/09) ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των δύο εκθεσιακών φορέων και γύρω στις 11 το πρωί θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη επίσκεψη σε περίπτερα, συνοδευόμενος από υπουργούς, ενώ στις 8 το βράδυ της ίδιας ημέρας, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του, στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης”.


Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού είναι προγραμματισμένη για τη 1:00 το μεσημέρι της Κυριακής.


Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στο Λευκό Πύργο


Συμβολική κινητοποίηση στο Λευκό Πύργο πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής (10/09) μέλη του ΠΑΜΕ της Θεσσαλονίκης. Κρεμώντας ένα τεράστιο πανό στο μνημείο - σύμβολο της πόλης, τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα και κάλεσαν τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αυριανό συλλαλητήριο.


Στην είσοδο του Λευκού Πύργου, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων, χωρίς να έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στο μουσείο.


Διακριτική ήταν η παρουσία ομάδας των αστυνομικών δυνάμεων, που παρέμεινε στο χώρο, καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης. Τελικά, τα μέλη του ΠΑΜΕ αποχώρησαν από το χώρο του πολιτιστικού μνημείου, αφού, πρώτα, ξεκρέμασαν το τεράστιο πανό που είχαν αναρτήσει.


Οι κινητοποιήσεις στο περιθώριο της ΔΕΘ


Το χορό των κινητοποιήσεων θα ανοίξουν την Παρασκευή στις 18:00 οι απόστρατοι αστυνομικοί του νομού Θεσσαλονίκης, η ένωση των οποίων θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας (στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου).


Το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 18:00 μπροστά από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ μισή ώρα αργότερα, θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις: Στην Εγνατία θα γίνει η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και στην πλατεία Αριστοτέλους η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Στις 19:00, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντριβανίου μέλη του αναρχικού χώρου, μεταξύ των οποίων θα βρίσκονται και ξένοι ακτιβιστές που θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ του ΑΠΘ και περίπου την ίδια ώρα, θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


Αργά το απόγευμα του Σαββάτου (10/09) τέλος, θα φτάσει στην Θεσσαλονίκη από την Αθήνα κομβόι αυτοκινήτων. Οι οδηγοί θα περάσουν από όλα τα διόδια της Εθνικής Οδού χωρίς να πληρώσουν.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!