tromaktiko: Υπερχρεωμένος κακομοίρης στη Λάρισα...και η ταλαιπωρία συνεχίζεται

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερχρεωμένος κακομοίρης στη Λάρισα...και η ταλαιπωρία συνεχίζεται



Είμαι και εγώ ένας υπερχρεωμένος κακομοίρης και όχι νοικοκύρης που θέλει να μας βάπτιση ο νομός. Έτσι λοιπόν αποφάσισα ( μετά από μεγάλο ψυχικό και σωματικό ) να πάρω μια μέρα άδεια άνευ αποδοχών ,να πάω να κάνω όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο νομός για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Μετά από συνεννόηση με ένωση καταναλωτών που δίνουν εθελοντικά οδηγίες πήγα να καταθέσω σαν πρώτο βήμα την «αίτηση χορήγησης αναλυτικής κατάστασης οφειλών» στις τράπεζες που «συνεργάζομαι».

Στάση πρώτη: Euro bank
Απάντηση της τράπεζας: Δεν γίνετε δεκτή η αίτηση ( η όποια είναι εκτύπωση από το υπόδειγμα της γενικής γραμματείας καταναλωτή,) παρά μόνο αν μας φέρεται και το Ε1, Ε9.

Στην απαίτηση μου να μάθω το τι χρωστά η απάντηση ήταν να συμπληρώσω μια άλλη αίτηση της ίδιας της τράπεζας και όχι της ΓΓ Καταναλωτή και χωρίς Ε1 και Ε9 θα μου ανακοίνωναν τις οφειλές μου. Το μόνο μικρό πρόβλημα αυτής της αίτησης είναι ότι κοστίζει κάτι ( δεν έμαθα ποτέ το ποσό) , και έτσι έφυγα άπραγος από την τράπεζα.


Στάση δεύτερη Citibank
Εκεί τα πράγματα άλλαξαν. Σαν να μπήκα σε παράδεισο με ανθρώπους που κατανοούν απόλυτα την δύσκολη οικονομική και ψυχολογική κατάσταση που βρίσκομαι. Δεχτήκαν την αίτηση χωρίς καν να αρχίσουν με το ανακριτικό ύφος της προηγούμενης τράπεζας για το «πώς και έτσι?» και « γιατί φτάσατε μέχρι εδώ», παρά μόνο μετά την αποδοχή της αίτησης με ανθρώπινο τρόπο , και χωρίς να νιώσω ότι προσβάλλεται η προσωπικότητα μου, θέλησαν να μάθουν λίγα πράγματα για την οικονομική μου κατάσταση με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση ( πράγμα που με έπεισαν).

Δεν θεωρώ ότι η Citibank απότομα μας αγάπησε αλλά νομίζω ότι είναι και θέμα ανθρώπου για το πώς χειρίζεται μια κατάσταση. Μάλλον η συγκεκριμένη τράπεζα είναι πιο επιλεκτική ως προς το επίπεδο των υπάλληλων της.

Γιατί όλοι εσείς εκεί στις τράπεζες μη ξεχνάτε ότι έχετε να κάνετε με ανθρώπους πληγωνόμουν, που η κατάσταση που έχουν έρθει είναι από μονή της εξευτελιστική. Είμαστε μαχαιρωμενοι…μη γυρίζετε και το μαχαίρι ώστε να πεθάνουμε τελείως.

Ένα μεγάλο μπράβο στη υπάλληλο της Citibank Κος Βιργινίας Αθανασίου που με έκανε να νιώσω με το πρόβλημα μου όχι σαν σκουπίδι αλλά σαν ένας άνθρωπος που έχει μεγάλη ανάγκη . και έσκυψε πάνω στο πρόβλημα σαν να ήταν δικό της. Ευχαριστώ Κα Αθανασίου που μεσα στο «μάτι του κυκλώνα» που βρίσκομαι ένιωσα έστω και για λίγο πάλι άνθρωπος!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!