tromaktiko: Επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει το ΔΝΤ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Επιβράδυνση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας προβλέπει το ΔΝΤ



Σημάδια επιβράδυνσης της ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας «βλέπει» το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όπως προκύπτει σε...

 έγγραφο που τέθηκε υπόψη της G20. Το πρόβλημα αναμένεται να εντοπιστεί περί τα τέλη του 2010.



Πάντως στο έγγραφο δεν υπάρξει πρόβλεψη σε επίπεδο ποσοστού, δεδομένου ότι τα επίσημα στοιχεία του Ταμείου αναμένεται να ανακοινωθούν περί τα τέλη Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ΔΝΤ, το πρόβλημα εντοπίζεται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, την έλλειψη εμπιστοσύνης στις επιδόσεις των εθνικών οικονομικών και στα υψηλά ελλείμματα.


Για την περίπτωση της Ευρώπης, το Ταμείο βλέπει ως πηγή ανησυχίας το γεγονός ότι πολλές χώρες- μέλη της ευρωζώνης θα κληθούν σύντομα να δανειστούν από τις αγορές.


Υπενθυμίζει το πρόβλημα της Ελλάδας, η οποία αναγκάστηκε να προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης, αφού ο δανεισμός από τις διεθνείς αγορές έγινε αδύνατος.


Η αγορά των ακινήτων στις ΗΠΑ -χώρα από την οποία ξεκίνησε η οικονομική κρίση- αποτελεί μία ακόμα πηγή ανησυχίας, καθώς δεν αποκλείεται να αυξηθεί ο αριθμός των νοικοκυριών που αδυνατούν να καλύψουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.


Το ΔΝΤ καλεί τις κυβερνήσεις να προχωρήσουν σε αναδιάταξη της οικονομίας τους, δίνοντας περισσότερη έμφαση στην ενίσχυση κατανάλωσης στο εσωτερικό.
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!