tromaktiko: Μειώσεις … φαρμάκι για τον Έλληνα πολίτη.

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μειώσεις … φαρμάκι για τον Έλληνα πολίτη.



Mεσοσταθμική μείωση 20% και κατά περίπτωση μειώσεις τιμών που φτάνουν το 66,7% από σήμερα το πρωί για περίπου 7.000 φαρμακευτικά προϊόντα σύμφωνα με το νέο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας...
Το θέμα έπαιζε το Σαββατοκύριακο σε όλα τα ΜΜΕ.Όμως ….οι περίφημες μειώσεις που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας στα φάρμακα δεν είναι και τόσο αθώες. Είναι πονηρές, πολύ πονηρές.
Οι μειώσεις στις οποίες προχώρησε το υπουργείο έγιναν κάτω από αδιευκρίνιστες διαδικασίες και βασίστηκαν στην λογική της εύκολης «αριθμητικής εξαπάτησης».
Δηλαδή για να βγει το τελικό «μειώσεις 20% στα φάρμακα» που θα πούλαγε στους τίτλους των εφημερίδων και θα «όργωνε» την φαιά ουσία των πολιτών, μείωσαν κάποια φτηνά φάρμακα κατά 50% ας πούμε και δεν άγγιξαν καθόλου ή ελάχιστα κάποια πανάκριβα εισαγόμενα φάρμακα. Μια ματιά στους καταλόγους των φαρμάκων μπορεί να πείσει και τον πλέον αδαή.
Το ζήτημα είναι ότι με αυτή την τακτική το υπουργείο …. Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας , δικαιώνει πλήρως τον τίτλο του …. «πρώην Ανάπτυξης» αφού οι μεγάλες μειώσεις στις οποίες προχωρά (40%-60%) αφορούν κατά κανόνα φτηνά φάρμακα που παρασκευάζονται από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, συμβάλλοντας κατ`αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο κάποιων μονάδων εξ αυτών.
Γιγαντώνει έτσι την ανεργία όταν την ίδια στιγμή …. χαϊδεύει και κλείνει πονηρά το μάτι στους μεγαλοεισαγωγείς πανάκριβων φαρμάκων.
Οι μειώσεις λοιπόν αυτές του καταλόγου των φαρμάκων είναι προϊόν … μαγειρέματος. Και το «τελικό προϊόν» είναι φαρμάκι για τον Έλληνα πολίτη !
http://www.politis-gr.com/

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!