tromaktiko: Παρατυπίες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Παρατυπίες της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου



Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω τον τρόπο που ορισμένοι Δημόσιοι Υπάλληλοι ταλαιπωρούν αφάνταστα ανθρώπους βάζοντάς τους στη διαδικασία να τρέχουν και να μη φθάνουν για να διεκδικήσουν την περιουσία που τους ανήκει.
Την ώρα που με το ζόρι βγάζουμε τις υποχρεώσεις μας πέρα η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου μας ζητά υπέρογκα πρόστιμα για δήθεν καταπάτηση Δημόσιας γης.
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος στο Νομό Σερρών και στην περιοχή Λιμένος Αμφίπολης η Κτηματική Υπηρεσία έχει ξεκινήσει ένα τρελό και παράλογο κυνηγητό σε δεκάδες μικροϊδιοκτήτες παραθαλάσσιων αγροτεμαχίων βάζοντάς τους στη διαδικασία να πληρώνουν ένα κάρο χρήματα σε Δικηγόρους και Νομικούς Συμβούλους ώστε να αποδείξουν ότι η γη που αγόρασαν με όλες τις Νόμιμες διαδικασίες τους ανήκει. Αδιαφορώντας για το πως αποκτήθηκε η περιουσία τους δε διστάζουν να βεβαιώνουν πρόστιμα χωρίς καν να περιμένουν τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων τα οποία θα πρέπει να αποφανθούν τη Νομιμότητα των Τίτλων των ιδιοκτητών.

Να επισημάνω ότι τα εν λόγο παραθαλάσσια αγροτεμάχια αγοράστηκαν και αποκτήθηκαν με Νόμιμους Τίτλους και όλες τις Νόμιμες Διαδικασίες από ανθρώπους που ανήκουν σε ιδιαίτερα χαμηλά οικονομικά στρώματα σε μια περιοχή που ήταν παραμελημένη από την οποιαδήποτε κρατική μέριμνα, χαρακτηριστικά ενώ το κοντινότερο χωριό είναι περί στα 5 χλμ μέχρι και το 2008 δεν υπήρχε πρόσβαση στην περιοχή από ασφαλτοστρωμένη οδό. Τη δε γη κατέχουν και καλλιεργούν κάτοικοι του χωριού Νέων Κερδυλίων του Νομού Σερρών και του Δήμου Αμφίπολης και την απόκτησαν από τους γονείς τους οι οποίοι με τη σειρά τους έλαβαν από τις τοπικές αρχές μετά την τεχνική διάνοιξη του ποταμού Στρυμώνα από την κυβέρνηση Μεταξά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!