tromaktiko: Το δίλημμα του Πάουλο Σόουζα

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Το δίλημμα του Πάουλο Σόουζα



Η νίκη επί της Πόρτσμουθ την Τρίτη για το Λιγκ Καπ (2-1) «πονοκεφαλιάζει» ευχάριστα τον τεχνικό της Λέστερ, Πάουλο Σόουζα, σύμφωνα με το kingbet.gr. Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού χρησιμοποίησε οκτώ διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με το σαββατιάτικο ματς με την ΚΠΡ (0-2) και έχει έτσι πολλούς ετοιμοπόλεμους παίκτες για τον σημερινό «επαναληπτικό» με την Πόρτσμουθ για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.



ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ – ΛΕΣΤΕΡ
ΦΡΑΤΟΝ ΠΑΡΚ (20.700) * 258 ΧΛΜ.

* Το παιχνίδι θα μεταδοθεί τηλεοπτικά
* Οι δυο ομάδες αναμετρόνται για δεύτερη φορά μέσα σε 4 μέρες κι έτσι η αποστολή της Λέστερ έμεινε στο Πόρτσμουθ από την Τρίτη

ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ: Εκτός Λιγκ Καπ έμεινε η Πόρτσμουθ καθώς υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα από τη Λέστερ με 2-1. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 2-0 και έδειχναν να ελέγχουν τον αγώνα παρά τις ευκαιρίες που είχε η Πόρτσμουθ. Στην επανάληψη οι «πομπέι» μπήκαν πιο δυνατά, αλλά η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε ο Χιούζ στο 65’ «κρέμασε» την προσπάθεια των συμπαικτών του. Το μόνο που κατάφερε η Πόρτσμουθ ήταν να μειώσει με τον Λόρενς (82’).

Σήμερα θα εκτίσει την πρώτη από τις δυο αγωνιστικές της τιμωρίας του ο μέσος Χιούζ (4 συμ.). Μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο αμυντικός Ρότσα (3 συμ.) και θα τεθεί σε τεστ ετοιμότητας. Απόντες παραμένουν ο Χρέινταρσον (αμυντικός), ο επιθετικός Γουέμπερ (χωρίς συμ.) καθώς και οι νεαροί μέσοι Κίλμπεϊ και Γκόνταρντ, όλοι χωρίς συμμετοχή. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν οι επιθετικοί Κίτσον (3/1) και Ουτάκα (6 συμ.) που δεν αγωνίστηκαν την Τρίτη. Ο γκολκίπερ Φλάχαβαν επέκτεινε το συμβόλαιό του για άλλον ένα μήνα.

ΛΕΣΤΕΡ: Με τον Ντάιερ να δημιουργεί το πρώτο γκολ και να πετυχαίνει το δεύτερο η Λέστερ πήρε μεγάλη πρόκριση για την τέταρτη φάση του Λιγκ Καπ. Ο Πάουλο Σόουζα παρέταξε την ομάδα του με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το Σαββατιάτικο ματς με την ΚΠΡ, αλλά η Λέστερ έδειξε να αποδίδει το ίδιο καλά.

«Πρέπει να διατηρήσουμε την ένταση που είχαμε στο Α’ ημίχρονο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ενθουσιάστηκα με το γεγονός ότι προηγηθήκαμε και θέλω να συμβεί το ίδιο και το βράδυ της Παρασκευής» σημείωσε ο Σόουζα. Εντυπωσιακοί ήταν στο φουλ ντεμπούτο τους στην αρχική ενδεκάδα ο Ιάπωνας μέσος Αμπε κι ο Πορτογάλος αμυντικός Μιγκέλ Βιτόρ.

Ευχάριστο πονοκέφαλο έχει ο Σόουζα καθώς οι οκτώ αλλαγές που έκανε στο αρχικό σχήμα «απέδωσαν καρπούς» κι έτσι τώρα προβληματίζεται αν θα πρέπει να επαναφέρει την ενδεκάδα που αγωνίστηκε στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος ή να κρατήσει την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε το ματς της Τρίτης. Ειδικότερα για τη θέση του τερματοφύλακα καθώς η απόδοση του Λόγκαν (2 συμ.) ήταν καλή ενώ ο Ικέμε (3 συμ.) αγωνίζεται ως συνήθως στο πρωτάθλημα. Επιστρέφει και ο έτερος γκολκίπερ Γουίλ που ξεπέρασε τον τραυματισμό στον ώμο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Το «φτωχό» ρόστερ της Πόρτσμουθ πλήττεται από την απουσία του μέσου Χιούζ. Η ελλιπής προετοιμασία της Πόρτσμουθ και τα συνεχόμενα παιχνίδια δε δίνουν τις απαραίτητες «ανάσες» στο στρατόπεδο των «πομπέι». Η πολυτέλεια της Λέστερ να κάνει ροτέισον στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ της δίνει την απαραίτητη φρεσκάδα. Ακόμα και με την ίδια ενδεκάδα να παραταχθεί η Λέστερ, οι «αναπληρωματικοί» έδειξαν και την Τρίτη ότι είναι ικανοί για το τρίποντο.

http://www.kingbet.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!