tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΕΓΩ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ"

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ "ΕΓΩ, Ο ΑΝΕΡΓΟΣ, Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ"



Φίλε μου ξέρω ότι δε θα σε παρηγορήσω με αυτά που θα σου πω, αλλά να ξέρεις ότι στην Ελλάδα κάθε οικογένεια πλέον κουβαλάει το δικό της σταυρό και ζει το δικό της άνεργο.
Οπως και εσύ,έτσι και εγώ, πάντα ήμουνα δουλευταράς και πάντα πίστευα τα γνωστά "Κανείς δε χάνεται", "Αμα έχεις όρεξη θα πας μπροστά", "Μόνο ο τεμπέλης δε δουλεύει" και τα λοιπά.
Εδώ και ένα χρόνο έχω καταλάβει πως αυτό ίσχυε, αλλά στις εποχές...Αντρέα Παπανδρέου.
Τότε που υπήρχε κόσμος που ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ για να κάνει μια δουλειά δική του, γιατί ήξερε πως αν δουλεύει πολύ και είναι καλός, θα ανταμειφθούν οι κόποι του. Κοίτα σήμερα: Ποιός θα αρνηθεί μια θέση στο Δημόσιο, κακοπληρωμενη;
Κανείς! Η ηλικία σου, 30-40, είναι πραγματικά η χειρότερη για κάποιον που χάνει τη δουλειά του.
Είσαι πια "μεγάλος",για όλες τις δουλειές. Σου το λέω υπεύθυνα, η μόνη περίπτωση να βρεις δουλειά είναι από τον κοινωνικό σου κύκλο, φίλοι, γνωστοί και οικογένεια, αν και τα πράγματα έχουν σφίξει και παντού διώχνουν, δεν παίρνουν. Διατηρώ και εγώ μια μικρή επιχείρηση που πλέον δεν "τραβάει", είμαι χρεωμένος  και αναγκαστικά έδιωξα τρεις κοπέλες στην ηλικία σου.
Μάτωσε η καρδιά μου. Ξέρω ότι πολύ δύσκολα θα βρουν αλλού.
Και δεν είμαστε όλοι οι εργοδότες αλήτες, αυτό ισχύει για τις πολυεθνικές που έχουν κέρδη και βρήκαν πάτημα να διώξουν κόσμο, από'μας αρκετοί κοντεύουμε να πάμε φυλακή για χρέη, ο κόσμος πεινάει, δεν έχουμε δουλειές, άρα θα πεινάσουμε και εμείς.
Τέλος, δεν πίστευα ποτέ ότι θα πω κάτι τέτοιο, αλλά μέσα στην ατυχία σου είσαι τυχερός που δεν πρόλαβες να κάνεις παιδί. Εγώ έχω δύο. Και κράτησα και τη γυναίκα σπίτι γιατί κάποτε μπορούσα να τους ζήσω και τους τρεις. Σε ένα χρόνο από τωρα μπορεί να μην έχω να τους ταίσω. Και τότε θα πάθω έμφραγμα φίλε. Εσύ που μπορείς να την κανεις και έχεις μόνο το κορίτσι, κάντε την. Να'στε καλά.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!