tromaktiko: Η εξομολόγηση-σοκ μιας «φυλακισμένης»…

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Η εξομολόγηση-σοκ μιας «φυλακισμένης»…



Με σοκαριστική λεπτομέρεια περιγράφει την περιπέτεια της η Νατάσα Κάμπους, η γυναίκα από την Αυστρία που κρατήθηκε αιχμάλωτη για οκτώ χρόνια σε ένα υπόγειο, στην αυτοβιογραφία της με τίτλο «3.096 μέρες».

Η Νατάσα, η οποία έπεσε θύμα απαγωγής στην ηλικία των 10 το 1998 ενώ πήγαινε στο σχολείο της, περιγράφει με σοκαριστικές λεπτομέρειες τη σχέση που ανέπτυξε με τον απαγωγέα, Βόλφγκανκ Πρίκλοπιλ, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση της αλλά και διάφορα περίεργα πράγματα που ο ίδιος της έκανε ή της έλεγε. Η νεαρή κοπέλα κατάφερε να δραπετεύσει τον Αύγουστο του 2006 και, πλέον, ζει στη Βιέννη. Ο απαγωγέας της, από την άλλη, αυτοκτόνησε σε ηλικία 44 ετών λίγη μόλις ώρα μετά τη δραπέτευση της. «Είχε κάποια ευγενή χαρακτηριστικά και προσεγμένη χωρίστρα. Κάτω από την συντηρητική εμφάνιση, όμως, όποιος τον παρατηρούσε για αρκετή ώρα μπορούσε να διακρίνει ίχνη σχιζοφρένειας» αναφέρει σε ένα σημείο του βιβλίου η Νατάσα. Κατά τη διάρκεια της 8ετούς φυλάκισης της, η Νατάσα αναγκαζόταν να ζει σε ένα μικρό χώρο με ένα κρεβάτι, έναν νιπτήρα και μια τουαλέτα. Στο βιβλίο διηγείται πως την πρώτη μέρα της αιχμαλωσίας της ζήτησε από τον απαγωγέα «να με “βάλει” στο κρεβάτι και να μου πει μια ιστορία για καληνύχτα. Ακόμη και ένα φιλί για καληνύχτα ζήτησα. Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν για να τον καλοπιάσω και να προσποιηθώ ότι όλα ήταν φυσικά. Και αυτός ακολούθησε».
Η ίδια περιγράφει ότι της έλεγε πως οι γονείς της αρνήθηκαν να πληρώσουν τα λύτρα και χάρηκαν που την ξεφορτώθηκαν ώστε να της «βγάλει» από το μυαλό κάθε σκέψη να γυρίσει πίσω στο σπίτι της. Παράλληλα, αναφέρει ότι συνέχεια την απειλούσε ότι θα έρθουν να την βρουν οι άνθρωποι που είναι πίσω από την απαγωγή της για να της «κάνουν διάφορα», μετατρέποντας τον ίδιο σε συμπαθή φυσιογνωμία και πετυχαίνοντας ένα είδους δέσιμο μαζί της (κάτι που οι ειδικοί ονομάζουν «σύνδρομο της Στοκχόλμης»).
Η Νατάσα, τέλος, σημειώνει ότι η σχιζοφρένεια του ήταν τέτοια που επιθυμούσε να τον φωνάζει «Μαέστρο» και «Κύριε μου» γονατίζοντας μπροστά του, ενώ την ανάγκαζε να κάνει εσωτερικές δουλειές ημίγυμνη σα σκλάβα. Η αυτοβιογραφία της Νατάσα Κάμπους αναμένεται να κυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία στις 13 Σεπτέμβρη και ήδη έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό.
star
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!