tromaktiko: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ



Σε απάντηση (και συμπλήρωση) της ανάρτησης
 tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_5760.html
, και συμπληρώνοντας την
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4359.html
 ανάρτησή μου, θα ήθελα να τονίσω τα παρακάτω:

(1) Δεν υπάρχει «ομάδα ειδικών», η οποία να προτείνει την κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Μόνο ανειδίκευτοι (νομικοί κυρίως) θα μπορούσαν να προτείνουν κάτι παρεμφερές και οι ως τώρα ενέργειες της «ομάδας των ειδικών» (κατάθεση και ανάκληση διαταγμάτων για ημιυπαίθριους, στήριξη αιολικής αντί ηλιακής ενέργειας, τυφλά οικόπεδα, αποκλεισμός νήσων από ενεργειακά προγράμματα, κτλ.) απλά επιβεβαιώνει την παραπάνω άποψή μου.
(2) Όταν εννοούμε κατάργηση εννοούμε ΔΙΑΚΟΠΗ για ΟΛΟΥΣ της εκτός σχεδίου δόμησης και όχι «ελάχιστο εμβαδόν 6, 10, 20 κτλ στρέμματα» που σημαίνει ΔΙΑΚΟΠΗ μόνο για όσους δεν έχουν αντίστοιχη οικονομική επιφάνεια…
(3) Πιθανή κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης θα έχει ως αποτέλεσμα τον εκ νέου πλουτισμό των μεγαλοεργολάβων: με το ισχύον καθεστώς, ο κάθε πολίτης θεωρητικά μπορεί να αγοράσει σε λογική τιμή ένα οικόπεδο (εντός ή εκτός σχεδίου) και σιγά-σιγά να οικοδομήσει το σπίτι των ονείρων του. Κατάργηση όμως της εκτός σχεδίου δόμησης θα προκαλέσει απλά την επιστροφή του κόσμου στο «κλείνον άστυ», είτε αυτό λέγεται Αθήνα είτε Πάτρα κτλ, περιορισμό της περιφερειακής ανάπτυξης, και στην αγορά διαμερισμάτων (επιστροφή στη δεκαετία του 1960) σε ακόμα μεÎ! �αλύτερη τιμή.
Ένας μαχόμενος μηχανικός

ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!