tromaktiko: Απάντησεις στο Μια διαφορετική σκέψη σχετικά με τους φιλόζωους

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντησεις στο Μια διαφορετική σκέψη σχετικά με τους φιλόζωους



Αγαπητέ Dr. Δημήτρη Κίμογλου, να σας υπενθυμίσω μία βασική παράμετρο που ξεχάσατε να συμπεριλάβετε στο κείμενό σας!
Είναι διαφορετικό να σκοτώνεις τα ζώα για ευχαρίστηση (που πιθανότατα λαμβάνει κάποιος ψυχικά ανώμαλος), και διαφορετικό όταν το κάνεις με σκοπό την επιβίωση...
Προσωπικά, όντας ιδιαίτερα ευαίσθητος σε τέτοια θέματα, σημειώνω πως δεν τρώω καθόλου κρέας, αλλά θεωρώ απολύτως λογικό που οι συνάνθρωποί μου τρώνε.

ΔΕΝ θεωρώ όμως το ίδιο λογικό οι συνάνθρωποί μου να βασανίζουν και να σκοτώνουν τα ζώα, χωρίς να υπάρχει κάποια βιολογική ανάγκη!

Με 2 λόγια καλό θα ήταν να εξετάζουμε το κίνητρο όταν μιλάμε για έναν φόνο (αν θέλεις το γενικεύω και ξεφεύγω από τα ζώα).

Άλλο η..... διασκέδαση (τρελό ε;;;)
Άλλο η άμυνα
Άλλο η επιβίωση

Φιλικά,
Αναγνώστης

-----------------------------------------------

Αν εισαι dr.??? οπως λες θα ειχες κανει και θεολογια και νομιζο οτι η παλαια διαθηκη κατι εχει γραψει για αυτα τα θεματα,η μηπως εισαι μουφα γιατρος? μην το κανουμε σαν αυτη την οικολογο που πηγε σε ενα κεντρο ερευνων και διαμαρτηρηθηκε οτι κανουν πειραματα σε ζωα και εισηγηθηκε να κανουν σε ανθρωπους, ο θεος εχει μεριμνησει και για αυτα τα θεματα,και εχει διαχωρισει το τι θα μπει στο τραπεζι μας γιαυτο σταματα το αυτο..... ειναι μεγαλη ΒΛΑΚΕΙΑ Ï! �ιλε,ευχαριστω αν γινετε να δημοσιευτει.

ANAΓΝΩΣΤΗΣ

-----------------------------------------------

Η αποψη σας (δικαιωμα σας φυσικα μα εχετε οποιαδηποτε αποψη,αλλα για λογαριασμο σας,οχι δημοσια) ειναι αδικη και λαθος.
Ολα τα ζωακια ειναι ζωακια και ολα τα αγαπαμε.
Για αυτο αλλωστε ειμαστε κατα του κυνηγιου,κατα της γουνας και γενικα κατα σε οτι βλαπτει τα ζωακια.
Αν μπαινατε ποιο συχνα στο facebook οπου και διατηρω προφιλ,θα βλεπατε(οχι στο προφιλ μου απαραιτητα, γενικα σε πολλα και διαφορα προφιλ) οτι αγαπαμε ολα τα ζωακια και παντα κραζουμε και διαμαρτυρομαστε οταν καποιος κακοποιει η σκοτωνει ενα ζωακι!!
Δεν ευαισθητοποιηθηκαμε τωρα εμεις.
Μαλλον τωρα το πηρατε χαμπαρι εσεις....
Και δεν χασατε την ευκαιρια να μας ριξετε λασπη!Και αδικα μαλιστα!

Απαιτω μια συγνωμη απο μερους σας,ιδαλλως θα ειστε ο επομενος για τον οποιο θα κραξουμε και θα διαμαρτυρηθουμε στο φεισμπουκ,οι φιλοζωοι.

Ειναι πανευκολο. Απλα το μονο που εχω να κανω ειναι να κανω note την αποψη σας και να την ποσταρω στο προφιλ μου στο φεισμπουκ,αφου κανω οσο το δυνατον περισσοτερους φιλους tag.
Δεν σας απειλω. Απλα σας ενημερωνω για να ξερετε τι σας περιμενει.
Μας κρινατε πολυ αδικα και μας ριξατε λασπη.Δεν πιστευω να περιμενετε να περασει ετσι αυτο?
Το μονο που εχετε να κανετε,ειναι να ζητησετε μια συγνωμη και να παραδεχτειτε οτι κανατε λαθος,εδω,στη σελιδα του Τρομακτικου.

Μετα τιμης:
Tolis Sketos
Εθελοντης φιλοζωικου σωματειου
Himaira.
Υστ: Δεν εχω κατι μαζι σας(σε προσωπικο επιπεδο).Απλα ετυχε να ειμαι εγω αυτος που ειδε την αδικη αποψη σας και σας απαντω.

--------------------------------------------

Πολύ όμορφα θα ήταν όλα τα ζώα να ήταν ισότιμα με τον άνθρωπο.Μα Ακόμα άνθρωπος με άνθρωπο δεν 'εχει έρθει σε ισοτιμία θα φέρουμε και τα ζώα;Ναι ρε μαλάκα δεν θέλουν σκυλιά στην Σύρο και καλά κάνουν (εκεί θα πάω διακοπές του χρόνου) Ας είναι και μια σταλιά το κοπρόσκυλό σου που σου βγαίνει ένα σωρό λεφτά και κόσμος πεθαίνει από την πείνα!τα κοπρόσκυλα που την πέφτουν σε μικρά παιδιά και τα τρομάζουν,που σκουπίδια και σκατά έχουν γεμίσει τον κ! όσμο και όλα αυτά μακριά από το σπίτι του αφεντικού τους!τρομοκρατούν μικρούς και μεγάλους κυνηγώντας τους μέσα στα στενά και τους δρόμους!γιατί έτσι γίνεται πάντα μακριά από την πόρτα μας!τα κοπρόσκυλα που κυνηγάνε τα μηχανάκια και σερνόμουνα 15 μέτρα μια φορα εξαιτίας τους γιατι εσύ ο μαλάκας ο φιλόζωος το παράτησες στον δρόμο.που τα β'αζετε μέσα για μπάνιο στην θάλασσα και δίπλα κάνει το πιτσιρίκι και ο μεγάλος μπάνιο και άμα σας πούνε καμιά κουβέντα "πηδάτε μέχρι επάνω"πάρε σπίτι με αυλή,να είναι άνετο το ζωντανό γιατί μην νομίζεις ότι είναι ευτυχισμένο στο διαμέρισμα σου μαλάκα φιλόζωε,βάλτου φίμωτρο και σκοινί όταν το έχεις βόλτα να μην τρομοκρατεί τον κόσμο,μάζεψε τα σκατά του που γεμίσανε τα πάρκα και δεν μπορεί να παίξει παιδί ούτε να πλησιάσει(πάρκα γεμάτα σκατά κάτουρα κ μικρόβια)και μετά 'ελα να το συζητήσουμε!Πάρτο χαμπάρι το σκυλί δεν κάνει για διαμέρισμα όπως το παιδί σου(αν δεν είσαι γεροντοκόρος/ρη)και συ θέλει τον χώρο του!Dr δεν είμαι ένας απλός δημ.υπαλληλός είμαι!και σιγά με την κοπελίτσα δεν την λυπούντε που την αναγκάζουν να κρύβεται και να την ξεφτιλίζουν,στιγματίζουν έτσι σε ολÏ! �κληρο τον πλανήτη?ποιά είναι αυτή η PETA που έλυσε όλα τα προβλήματα του κόσμου και τα έβαλε με το κορίτσι που στο κάτω κάτω δεν ήξερε και σαν ανήλικο δεν έχει ευθήνες η δεν στέκει στα μυαλά της.Τσαμπουκά πουλάνε?Σαλιάριδες παιδάκια σκοτώνουν και τίποτα δεν λέτε μόνο εκεί που σας παίρνει κουνιέστε θρασύδειλοι.σκάτα σκύλου στα μούτρα σας που τρώτε ότι σας πουλήσουν!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------

Ενδιαφέρουσα τοποθέτηση ως προς την ουσία του πράγματος..μονο που ενίσταμαι ως προς τον σκοπό!

Όλοι πρέπει να είμαστε ενάντια σε κάθε κακοποίηση, πόσο μάλλον θάνατωση, ζώων μόνο και μόνο επιδή αυτό (!) μας δίνει απόλαυση και ικανοποίηση. Όλα τα άλλα(γουρουνάκια, πρόβατα, κλπ) είναι εδώδιμα και αν κάποιος δεν κάνει τη δύσκολη δουλειά, καλύτερα να τα ανακηρύξουμε ως ιερά όπως την αγελάδα στην Ινδία. Τιμωρία ελπίζω τουλάχιστον να έχει κ η κοπέλα αλλά μεγαλύτερη οι γονείς της μια καί είναι ανήλικη, για παραδειγματισμό όλων που αντιδρούν στη φρικαλεότητα του θεάματος και κανείς δεν ευαισθητοποιείι τους νέους.

Πόσες φορές έχουν χτυπήσει οδηγοί σκυλάκια, αλεπούδες με το αμάξι τους και κανείς δε γυρίζει πίσω ή τουλάχιστον δεν ειδοποιεί? Πόσες φορές κυνηγοί πάνε για ορτύκια, φάσες και αντ'αυτού από βαρεμάρα χτυπάνε γεράκια και αετούς επειδή δεν έχουν τί να κάνουν?

Το πρόβλημα είναι πολυδιάστατο και πρέπει να αντιμετωπιστεί με θεσμοθέτηση νόμων για τα αδέσποτα, για τέτοιου είδους πράξεις και τη αντιμετώπισή των ως κακουργηματικές πράξεις..Αφήστε τα κλικ και τα groups και διαμαρτυρηθείτε όπως πρέπει.

Φοιτητής (DPhil)

------------------------------------------

Αγαπητε Dr Kimoglou

Απ' οτι καταλαβαινω απο τη γραμματικη, το συντακτικο και την ορθογραφια σας μαλλον δραστηριοποιηστε επαγγελματικα σε καποια αλλη χωρα οπου τα ηθη ισως ειναι λιγο διαφορετικα. Θα ηθελα να σας πληροφορησω ομως οτι σ' αυτη την ατυχη χωρα τα πραγματα γενικως δεν πανε πολυ καλα γιατι ειναι γεματη απο εξυπνακηδες που αντι να κανουν κατι εποικοδομητικο, καθονται στην ακρη και κανουν τους επιστημονες κριτικαροντας την καθε ενεργεια που πεφτει στην αντιληψη τους.

Η γνωμη μου ειναι οτι το βιντεακι καλως προωθηθηκε και μακαρι να γινοταν αυτο για οτιδηποτε κακως κειμενο. Η λέξη και η εννοια "προωθω" ξερετε δεν ειναι απο μονη της κακη, γινεται κακη οταν αυτο που προωθειται ειναι κακο. ΑΝ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ "ΠΡΟΩΘΕΙΣΤΕ" ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ η καντε τελοσπαντων κατι πιο θετικο απο το να αποκαλειτε τους "προωθητες" τετοιων ενοχλητικων βιντεο υποκριτες.

Θα ηθελα να σας πω οτι η μονη υποκρισια που διακρινω βρισκεται στην αναρτηση σας. Η αισθηση που μενει δεν ειναι "μη σκοτωνετε αλλα και μην τρωτε ζωα" αλλα "αφου τα τρωτε, μην ενοχλειστε οταν ενα παιδι τα σκοτωνει εστω και για πλακα!!!"

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

--------------------------------------------

Κύριε Κίμογλου,

Διαβάσαμε με ενδιαφέρων τις διαπιστώσεις σας και ΩΝΤΑΣ πραγματικά φιλόζωος θα ήθελα να σας επισημάνω τα παρακάτω:

Τα γουρουνάκια και οι αγελαδίτσες στις οποίες αναφέρεστε είναι κομμάτι της διατροφής του ανθρώπου, απαραίτητο για την διαβίωσή του. Για αυτό άλλωστε υπάρχουν και τα εκτροφεία ή για αυτό η μανούλα σας τρέφει κοτούλες και κατσικάκια στο χωριό. Για να σας δώσει φρέσκα αυγουλάκια και κρεατάκι να θρέψετε εαυτόν και τα τέκνα σας.

Τι σχέση έχει όμως αυτό, με την αηδιαστική πράξη της μικρής ή του κάθε ‘δίποδου’ ζώου που βασανίζει και σκοτώνει χωρίς να υπάρχει λόγος επιβίωσης; Θέλετε δηλαδή να μας πείτε ότι είναι ίδιο το να πνίγεις κουτάβια, να ρίχνεις φόλα στους σκύλους, να δένεις ζώα στα δέντρα και να τα καταδικάζεις σε φρικτό θάνατο, να πετάς νεογέννητα σκυλάκια ή γατάκια στους κάδους με το να σκοτώνεις για να τραφείς;
Όχι φυσικά ότι οι μέθοδοι θανάτωσης των ζώων που εκτρέφονται είναι πάντα και οι καλύτερες. (Αυτή είναι άλλη παράγραφος όχι μικρότερης σημασίας).
Μην καταδικάζουμε όμως τον κόσμο που αγανακτεί και εξεγείρεται όταν βλέπει video σαν αυτά με την μικρή. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως πράξη και ως συμπεριφορά αλλά και ως αντίληψη απέναντι στα ζώα.

Ευχαριστώ πολύ
Μαρία
----------------------------------------

Θα ήθελα να απαντήσω στο κύριο Κίμογλου.


Υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες υπό τις οποιες πρέπει ένα ζώο να θανατώνεται.Και τα γουρουνάκια και τα κοτοπουλάκια όπως λέτε θανατώνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μη νιώσουν ούτε φόβο ούτε τρόμο ούτε άγχος.

Και όπως και να χει όλοι είμαστε μέρος της τροφικής αλυσίδας , οποτε ο μεγαλύτερος θα φάει τον μικρότερο, απλό.Στη περίπτωση της νεαρής με τα κουταβάκια όμως προφανώς τα κουταβάκια βασανίζονται έως ότου αποπνεύσουν.

Σύμφωνο μαζί σας στο ότι όλους τώρα τους έπιασε ο πόνος ενώ γίνονται τόσα και τόσα ,αλλα η διαφορα είναι ότι τα κουταβάκια βασανίστηκαν.Και ίσος εκεί όλους κάπου μας έπιασε η ευαισθησία μας.


------------------------------------------
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!