tromaktiko: Το καραβι και το περασμα.

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Το καραβι και το περασμα.



..δεν ειναι μερικοι μηνες που το καραβι <<η ωραια ΕΛΛΑΣ>> βγαινοντας απο την ομιχλη της καλοπερασης με δανεικα βρηκε στην ροτα του ενα τεραστιο βραχο,αυτον της χρεοκοπιας..
..και ενω ολοι οι εμπειροι ναυτικοι πιστευαν οτι η συγκρουση και το βουλιαγμα ηταν αναποφευκτα,αλλωστε ολα τα δεδομενα αυτο εδειχναν,εγινε ξαφνικα το απροσμενο...τα αλλα καραβια(ΕΕ) που ηταν δεμενα με σχοινια με το <<ΕΛΛΑΣ>>,σχοινια που ΔΕΝ ξεμπλεκουν ευκολα,φοβηθηκαν οτι ερχεται η σειρα τους...
πληρωσαν λοιπον ,παρα τα μπινελικια που εριξαν στην αρχη,ανθρωπους και ανοιξαν με δυναμιτη,γρηγορα-γρηγορα ενα στενο περασμα μπροστα απο το καραβι για να συνεχισει τον δρομο του..(για μερικα μιλια)..βεβαια υπηρχαν στο ΕΛΛΑΣ καποιοι επιβατες που φωναζαν<<αφηστε μας να βουλιαξουμε,,προτιμουμε καλυτερα τα κρυα νερα παρα τα στενα περασματα>>,αλλα εντελει επικρατησε η λογικη και το καραβι συνεχισε..
ομως το περασμα που ανοιχτηκε ειχε μικρο μηκος και το <<ΕΛΛΑΣ>> θα εφτανε γρηγορα στο τελος του.τα αλλα καραβια,το ειχαν ξεκαθαρισει<<θα πληρωσεις και εσυ ,παλιοκαραβο,τους εργατες,αν θες να συνεχισουν να ανοιγουν δρομο για να βγεις καποια στιγμη στην ανοιχτη θαλασσα.. >>
...τωρα βεβαια το να πληρωσει μια κουβεντα ητανε..ο καπετανιος(λιγο ατζαμης εδω που τα λεμε) εκανε το κλασσικο λαθος....μαζεψε πολλα απο τους πολλους(ναυτες) και λιγα απο τους λιγους(αξιωματικοι). ετσι του ηταν ευκολο,ετσι εκανε..αυτο βεβαια που δεν λογαριασε σωστα,ειναι οτι αν οι ναυτες ψοφαγαν απο την πεινα,το καραβι χωρις αυτους,απατο θα πηγαινε...
περασε λιγος καιρος και ξαφνικα ο ναυτης που ηταν στην βαρδια εμπηξε φωνη..
-το περασμα τελειωνει,βραχος μπροστα..
-ΑΜΑΝ,πια με τους βραχους,να τρακαρουμε να τελειωνουμε..
-βρε σεις,αμα βουλιαξουμε,θα πνιγειτε καψεροι..
-καποιοι θα πνιγουν,αλλοι που ξερουν κολυμπι θα ζησουν..
-ναι βρε καλοπαιδα,αλλα και να ζησετε,μεχρι να ξαναχτιστει το καραβι εσεις θα ειστε στα θυμαρακια..το πολυ πολυ να ανεβουν πανω του τα παιδια σας..
- ε και τι θες να κανουμε,ολο βραχους θα βρισκουμε μπροστα και ολο θα πληρωνουμε για να τους σπασουμε,ειναι δουλεια αυτη??
-κοιτατε,υπαρχει λυση και οι βραχοι να γινουν κομματια και το περασμα να ανοιξει και το καραβι να μεινει ακεραιο..και με ολο το πληρωμα μεσα..
-ελα ρε και ποια ειναι αυτη??
-λιγα πραγματα και απλα.
1.ο καπετανιος να σφιξει τα λουρια στο συναφι του,τους αξιωματικους, και να τους βαλει να πληρωσουν αυτο που τους αναλογει. οποιος δεν πληρωνει,να τον δενει στο καταρτι να τον φτυνουν ολοι.να πληρωσουν και οι ναυτες,αλλα οι αξιωματικοι πρωτα απο ολους.
2.να παει στο ιατρειο του πλοιου ,στην τραπεζαρια ,στην γεφυρα,στο μηχανοστασιο και να κοψει κωλους .<<παιδες,οτι φαγατε φαγατε,τωρα χανομαστε,τερμα τα μπαχτσισια και οι αρπαχτες,τερμα η πισω τσεπη,τωρα θα κανετε σωστη και τιμια δουλεια,αλλιως στο καταρτι και εσεις,μαζι με τους αλλους>>..τα λεφτα που θα γλιτωσει ετσι ειναι ΠΟΛΛΑ και φτανουν για να ανοιχτει πολλα μιλια περασμα ακομα..
3.τα αλλα καραβια,αυτα της ΕΕ,που οπως ειπαμε ειναι δεμενα με σχοινια μαζι μας,να ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ με ΠΟΛΙΤΙΚΗ αποφαση στο μηχανημα που λεγεται <<αναπτυξη της ελλαδας σε τουρισμο και ενεργεια >> και κοβει τους βραχους σαν βουτυρο..ο καπετανιος του ΕΛΛΑΣ δεν εχει λεφτα να το κανει,ας το κανουν αυτοι και ζημιωμενοι δεν θα βγουν..
....τοτε σηκωθηκε ενας γερος ναυτικος,περιεργος τυπος με καπα και δρεπανι,ρουφηξε μια γουλια απο τον φρεντο του και ειπε με ηρεμη φωνη..
-λεβεντη καλα μας τα λες και συμφωνουμε.μακαρι να γινουν ολα αυτα και να ανοιχτει το περασμα,κριμα ειναι μαθες να βουλιαξει το καραβι.εμενα ομως αλλο με τρωει..
-τι σε τρωει ρε γερο??
-το ποσο θα ΜΙΚΡΥΝΕΙ το καραβι για να μπορεσει να περασει....
haros
http://www.marketzone.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!