tromaktiko: Αθήνα: "αδιανόητη η απειλή πολέμου"

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Αθήνα: "αδιανόητη η απειλή πολέμου"



Τη δυσφορία της Αθήνας για την παρατήρηση του Αχμέτ Νταβούτογλου ότι το "casus belli" δεν μπορεί να αρθεί μονομερώς εξέφρασε χθες ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας...

"Θέλουμε να γίνει η καταγραφή σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς όπου μετέχουμε, καθώς είναι αδιανόητο στην εποχή μας να υπάρχει απειλή πολέμου, η οποία μάλιστα απαγορεύεται ρητά από τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών" τόνισε.

"Από 'κεί και πέρα", πρόσθεσε ο κ. Δελαβέκουρας, "οι δύο χώρες έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να προχωρήσουν σε εμβάθυνση και βελτίωση των διμερών τους σχέσεων", ενώ αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας ο Έλληνας αξιωματούχος υπενθύμισε τη θετική στάση της χώρας μας, τονίζοντας ότι για την ένταξη προϋπόθεση είναι η εκπλήρωση από την υποψήφια χώρα του κριτηρίου της "καλής γειτονίας".

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Δελαβέκουρας ανέφερε ότι στο πλαίσιο των θεσμοθετημένων επαφών των δύο χωρών ο κ. Νταβούτογλου αναμένεται στην Αθήνα στα τέλη Οκτωβρίου, ενώ σε ερώτηση σχετική με τη συνάντηση που είχε τις προάλλες στην Άγκυρα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας με τον Τούρκο υπουργό, ο Έλληνας εκπρόσωπος σημείωσε ότι στη συζήτηση αξιολογήθηκε η πορεία των διερευνητικών συνομιλιών, εξετάσθηκε το Κυπριακό και άλλα περιφερειακά ζητήματα (Μεσανατολικό και Βαλκάνια), ενώ τέλος συζητήθηκε το αίτημα μονοήμερων εκδρομών από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά νησιά.

Επ' αυτού, ο κ. Δελαβέκουρας διευκρίνισε ότι το πλαίσιο αυτών των επισκέψεων θα είναι "αυστηρά καθορισμένο" προκειμένου να αποτραπεί η διολίσθηση της λαθρομετανάστευσης - "είναι κορυφαία προτεραιότητα για την Ελλάδα η παρεμπόδιση του σύγχρονου λαθρεμπορίου" τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.


ΠΗΓΗ: Η ΑΥΓΗ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!