tromaktiko: Πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων



Katseli-001_copyΙατροφαρμακευτική κάλυψη και για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που αδυνατούν να πληρώσουν εισφορές, όπως θα ισχύει από...
 το 2011, για εκείνους που έκλεισαν τα καταστήματα τους, ζήτησε το προεδρείο της ΓΣΒΕΕ από την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Συνομοσπονδίας. Η κα Κατσέλη, χαρακτήρισε φιλόδοξο το πρόγραμμα για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα τεθεί σε εφαρμογή το επόμενο δίμηνο προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας.
Θετική η ΓΣΒΕΕ στο προσχέδιο Π.Δ για προσφυγή στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας
Από το 2011 σύμφωνα με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση όσοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες κλείνουν την επιχείρηση τους, για μια διετία θα εξακολουθούν να έχουν αυτοί και τα μέλη των οικογενειών τους ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για εκείνους που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ και σύμφωνα με τα στοιχεία ανέρχονται σε 400.000 άτομα.
Όπως αναφέρεται 130.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ήδη έχουν βάλει λουκέτο, με συνέπεια να χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας αλλά και εισφορές από το Ταμείο Ελεύθερων Επαγγελματιών.
Θετικά βλέπει η ΓΣΒΕΕ το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος που έλαβε από την υπουργό για τη διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
Μεταξύ άλλων προβλέπεται δικαίωμα προσφυγής εξίσου για την εργατική και εργοδοτική πλευρά, αρκεί να δεχτεί τη μεσολάβηση εκείνος που προσφεύγει, ενώ δημιουργείται τριμελής επιτροπή διαιτησίας αντί ενός διαιτητή που προβλέπεται σήμερα.
Τις επόμενες ημέρες θα είναι έτοιμη και η υπουργική απόφαση για τις επιχειρησιακές συμβάσεις οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα υπερισχύουν των κλαδικών μόνο όταν η επιχείρηση αντιμετωπίζει πρόβλημα.


Πηγή: ert.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!