tromaktiko: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ:ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ



ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ Οι συμβουλές μας για αυτούς που αναζητούν φοιτητική στέγη είναι οι εξής:
Σε κάθε περίπτωση οι φοιτητές ή οι γονείς τους θα πρέπει να αποτείνονται σε νόμιμα κτηματομεσιτικά γραφεία που ασχολούνται με μισθώσεις φοιτητικών σπιτιών. Τα γραφεία αυτά είναι πάρα πολλά , ιδιαίτερα στην περιφέρεια..
Να βλέπουν αρκετά σπίτια έτσι ώστε να μπορούν να συγκρίνουν τιμές και την ποιότητα κατασκευής τους. Να ελέγχουν προσεχτικά το σπίτι που πρόκειται να μισθώσουν, καθώς και την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, όπως για παράδειγμα να κοιτούν για τεχνικά προβλήματα που αφορούν τη θέρμανση, τα ηλεκτρολογικά, τα υδραυλικά κτλ. Να υπογράφουν πάντοτε συμβόλαιο με τον ιδιοκτήτη της κατοικίας ή τον πληρεξούσιο του και να μην κάνουν προφορικές συμφωνίες.
Να ρωτούν για το ποσό που θα πληρώνουν για κοινόχρηστα, όπως και για άλλες δαπάνες. Σε αρκετές περιπτώσεις καλό θα είναι να διαπραγματεύονται το ύψος του μισθώματος πριν καταλήξουν στην ενοικίαση του μαζί με τον μεσίτη τους.
Μια συμφέρουσα-οικονομική λύση είναι να αναζητούν κατοικίες που βρίσκονται μακριά από τις σχολές τους, αρκεί βέβαια αυτές οι κατοικίες να έχουν τακτική συγκοινωνία.
Επίσης, πολλοί από τους γονείς των φοιτητών, επιλέγουν να προβούν σε αγορά μιας κατοικίας, αντί να μισθώσουν, όπου το μηνιαίο ενοίκιο αποσβένεται από την αγορά αυτής της κατοικίας ή δίδεται ως μηνιαία τοκοχρεωλυτική δόση του στεγαστικού δανείου που έχει λάβει ο αγοραστής-φοιτητής.
Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από τους γονείς ή φοιτητές όταν αναζητούν φοιτητική στέγη να μην προκαταβάλουν ούτε ένα ευρώ σε διαφορές δήθεν εταιρίες συμβούλων ακινήτων ή παροχής υπηρεσιών ή ψευτομεσίτες, οι οποίοι ζητούν από αυτούς 100 έως 300 ευρώ για να τους υποδείξουν σπίτια εξαπατώντας τους και θησαυρίζουν σε βάρος τους χωρίς ποτέ να τους βρουν κάποια κατοικία.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!