tromaktiko: Αδυναμη αναπτυξη της οικονομιας

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Αδυναμη αναπτυξη της οικονομιας



Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας θα συνεχιστεί, αν και με κάποια αδυναμία κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2010 η οποία και αναμένεται να επανέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2011.
Αυτό αναφέρεται σε σημείωμα του ΔΝΤ που συντάχθηκε με την ευκαιρία συνάντησης αντιπροσώπων της G20 στην Κορέα στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου.
Το ΔΝΤ δεν έδωσε νέα αριθμητική πρόβλεψη που αναμένεται αρχές Οκτωβρίου, πριν από την ετήσια σύνοδο του ιδρύματος στην Ουάσινγκτον.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους του ταμείου, «στις ανεπτυγμένες οικονομίες, η υποστήριξη της ανάκαμψης του προϋπολογισμού και της αποκατάστασης των αποθεμάτων εξασθενεί και η ανάπτυξη θα προκύπτει όλο και περισσότερο από την κατανάλωση και την επένδυση».

Σημειώνουν ωστόσο, ότι «η ανάπτυξη κινδυνεύει να είναι πιο αδύναμη από το προβλεπόμενο, με την αυξημένη αβεβαιότητα των χρηματαγορών να αποτελεί ένα ιδιαίτερο θέμα ανησυχίας».

Η ανησυχία οφείλεται κυρίως στα ποσά που τα κράτη - μέλη της ζώνης του ευρώ θα πρέπει να δανειστούν βραχυπρόθεσμα.

«Το δημόσιο χρέος που ωριμάζει στις ευάλωτες οικονομίες της ζώνης του ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2010 και το 2011 ξεπερνά τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια», υπολόγισε το Ταμείο.

e-protasi.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!