tromaktiko: Καρδιακή προσβολή στον αγωνιστικό χώρο ο Σνο

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Καρδιακή προσβολή στον αγωνιστικό χώρο ο Σνο



Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Εβάντερ Σνο στη διάρκεια χθεσινοβραδυνού αγώνα της ομάδας αναπληρωματικών του Άγιαξ. Όπως αναφέρει η διοίκηση του «Αίαντα» σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του συλλόγου, ο 23χρονος μέσος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου του αγώνα με τη Φίτεσε.
Ο γιατρός που έσπευσε άμεσα κοντά του τον
επανέφερε με τη χρήση απινιδωτή και, αφού ανέκτησε τις αισθήσεις του, διακομίστηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο του Άρνεμ.
Ο προπονητής της ομάδας αναπληρωματικών του Άγιαξ, Αλμπερτ φαν ντερ Ντούσεν, δήλωσε στο σημερινό φύλλο της «Algemeen Dagblad» ότι καταβλήθηκε τρεις φορές προσπάθεια να συνέρθει ο παίκτης. «Ευτυχώς, ο γιατρός και ο φυσικοθεραπευτής μας πήγαν γρήγορα στο σημείο. Έκαναν μια ηρωική προσπάθεια και έσωσαν τη ζωή του» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δούλεψαν πάνω του για 15 λεπτά ... Τον επανέφεραν τρεις φορές με τον απινιδωτή. Φοβηθήκαμε για τη ζωή του. Ήταν τόσο τυχερός».
Καταλήγοντας, ο φαν ντερ Ντούσεν υπογράμμισε ότι ο Σνο ανέκτησε τις αισθήσεις του στον αγωνιστικό χώρο και στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο: «Κοίταξε γύρω με έκπληξη όλους αυτούς τους ανθρώπους. Πιστεύω ότι δεν συνειδητοποίησε τι συνέβαινε. Όλοι ήταν πολύ ανακουφισμένοι».
Η καρδιακή προσβολή θεωρείται ως η αιτία του συμβάντος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σνο πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο ως αλλαγή, ενώ ο αγώνας διεκόπη μετά το περιστατικό.

 http://tzortzinospor.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!