Συνταγή για 4-6 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 φλιτζάνι πατάτες ψιλοκομμένες σε κύβους
1.5 φλιτζάνι τυρί ένταμ διαίτης (EDAM light), τριμμένο
8 αυγά
2 φλιτζάνια γάλα (άπαχο)
1 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια ή γλυκό καλαμπόκι
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο πράσινο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο ξηρό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190oC. Χρησιμοποιώντας το βούτυρο αλείψτε ένα μέτριο πυρίμαχο ταψί με ψηλά τοιχώματα.
Βάλτε σε ένα τηγάνι το σπορέλαιο και αφήστε να ζεσταθεί. Προσθέστε τις ψιλοκομμένες πατάτες και τσιγαρίστε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και συνεχίστε το τσιγάρισμα μέχρι να γυαλίσει το κρεμμύδι. Κατεβάστε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, με το γάλα, το δυόσμο, το αλάτι, και το πιπέρι. Προσθέστε το περιεχόμενο του τηγανιού (δηλ. τις πατάτες, το κρεμμύδι και τα μανιτάρια), το μισό τυρί, το καλαμπόκι ή το μπιζέλι αναλόγως και ανακατέψτε ελαφρά. Μπορείτε αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε και τα δύο λαχανικά (μπιζέλι & καλαμπόκι) βάζοντας από μισό φλιτζάνι το κάθε είδος. Αδειάστε το μείγμα των αυγών στο ταψί και φροντίστε έτσι ώστε τα υλικά να απλώσουν σε όλη την επιφάνια του ταψιού. Αραδιάστε στο πάνω μέρος της ομελέτας το υπόλοιπο τυρί.
Τοποθετήστε το ταψί με την ομελέτα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με χείλος και τοποθετήστε τα και τα δύο μαζί στο φούρνο. Ρίξτε νερό στο μεγαλύτερο ταψί και ψήστε για 60 λεπτά, ή μέχρι τα αυγά σταθούν και να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα στο πάνω μέρος. Σερβίρετε με φρέσκια σαλάτα. Καλή Όρεξη!
_________________________________________________________________________