tromaktiko: ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ-ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ-ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ



Μετά από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, που αφήνει υποσχέσεις, η Εθνική μας ήρθε ισόπαλη 4-4 με την «μεγάλη» Πορτογαλία…
μέσα στο Γκιμαράες. Οι διεθνείς μας δεν έδειξαν σε κανένα σημείο ότι φοβήθηκαν τους Πορτογάλους και με περίσσιο πάθος και χτύπησαν μέχρι και τη νίκη μέσα στο άντρο του αντιπάλου. Η εθνική μας προηγήθηκε δύο φορές με τους Αλωνεύτη και Κωνσταντίνου, ενώ οι Πορτογάλοι ισοφάρισαν ισάριθμες φορές με τους Αλμέιδα και Μεϊρέλες. Στη! ν επανάληψη οι Πορτογάλοι πήραν κεφάλι στο σκορ με τον Ντάνι αλλά ο Οκκάς έφερε το παιχνίδι στα ίσα, αλλά και πάλι βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με το τέρμα του Φερνάντες. Ο Αντρέας Αβραάμ, όμως είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του, και με καρφωτή κεφαλιά στο 88’ έδωσε τον ένα βαθμό στην Εθνική μας.

Αποφασισμένη για να κάνει την υπέρβαση μπήκε στο παιχνίδι η Εθνική μας, η οποία ευτύχησε να ανοίξει το σκορ με τον Ελωνεύτη, μόλις στο 3’. Ο μεσοεπιθετικός της Ομόνοιας έφυγε μόνος από πλάγια και με υποδειγματική λόμπα έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Εντουάρντο. Δεν πρόλαβαν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των διεθνών μας και μια αδράνεια στην άμυνα της Κύπρου έφερε την ισοφάριση για τους Πορτογάλους με τον Αλμέιδα στο 8’. Παρ’ όλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Αναστασιάδη, κατάφεραν να πάρουν εκ νέου προβάδισμα με τον Μιχάλη Κωνσταντ! ίνου στο 12’, ο οποίος έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με ωραία ντρίμπλα στον Εντουάρντο βρέθηκε μόνος με το τέρμα, όπου και να ήθελε δεν μπορούσε να αστοχήσει, κάνοντας το 1-2 για την Κύπρο. Στη συνέχεια του αγώνα, η Πορτογαλία ανέβασε την απόδοση της και πίεσε την άμυνα της Εθνικής μας. Η πίεση που άσκησε η Πορτογαλία ανάγκασε τους διεθνείς μας σε αρκετά αβίαστα λάθη, με αποτέλεσμα στο 29’ να έρθει η ισοφάριση με τον Μεϊρέλες. Ο μέσος της Λίβερπουλ βρέθηκε μόνος έξω από την περιοχή και με μια βολίδα νίκησε τον Αντώνη Γιωργαλλίδη. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του Α' μέρους, η Πορτογαλία έκλεισε την Εθνική μας στο μισό γήπεδο, αλλά δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γιωργαλλίδη.

Το β’ μέρος άρχισε εξίσου εντυπωσιακά όπως την έναρξη του αγώνα, καθώς η Πορτογαλία πήρε για πρώτη φορά κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Ντάνι στο 50’, όταν για πολλοστή φορά στο παιχνίδι, η άμυνα της Κύπρου δεν μπόρεσε να διώξει αποτελεσματικά. Ωστόσο η Εθνική μας δεν τα έβαλε κάτω και έφτασε στην ισοφάριση με τον Οκκά στο 57’, όταν για ακόμα μια φορά πιάστηκε στον ύπνο η άμυνα της Πορτογαλίας. Ο επιθετικός της Ανόρθωσης δέχτηκε τη πάσα του Χαραλαμπίδη στην πλάτη της άμυνας και με ωραίο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του Εντουάρντο. Παρά το 3-3, ο «χορός των τερμάτων» δεν σταμάτησε εκεί, καθώς ο Φερνάντες με μια βολίδα από πολύ μακριά στο 60’ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Γιωργαλλίδη, κάνοντας το 4-3 για τους γηπεδούχους. Στα λεπτά που επέμειναν το παιχνίδι πήρε γρήγορο ρυθμό και την μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς και την Κύπρο να προσπαθεί για την ισοφάριση, πράγμα που έγινε με τον Αντρέα Αβραάμ στο 88’, αφήνοντας τους Πορτογάλους να κοιτούν σαν παγοκολώνες τους διεθνείς μας που πανηγύριζαν. Το 4-4 έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, με την Εθνική μας να πραγματοποιεί μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην ιστορία της και σίγουρα την καλύτερη εκτός έδρας.
Πλέον όλη η Κύπρος άρχισε να ονειρεύεται και πρόκριση στο Euro της Ουκρανίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!