tromaktiko: Ακρίβεια

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ακρίβεια



Ακρίβεια στα ύψη είναι η μόνη λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την κατάσταση που υπάρχει στις τιμές των αγαθών. Ιδιαίτερα όμως υπάρχει μεγάλη διαφορά αγοραστικής αξίας στα ποτά και στην διασκέδαση γενικότερα.


Για να δούμε ότι όντως υπάρχει μεγάλη διαφορά τιμών θα συγκρίνουμε τις τιμές της Στοκχόλμης της Σκωτίας στον τομέα διασκέδασης με την Αθήνα της Ελλάδα.
Στην Σκωτία δεν διαφέρει ο τρόπος διασκέδασης από τον τόπο μας μιας και εκεί υπάρχουν τα κλαμπ μπαράκια και... πολλές μπυραρίες! Οι σκωτσέζοι έχουν ιδιαίτερη προτίμηση στις μπύρες παρά στα κοινότυπα αλκοόλ που ξέρουμε. Ομως δεν σταματάνε να διασκεδάζουν και να χαίρονται την ζωή τους και με τις τιμές που έχουν.
Τιμές, ποσά, ευρώ, αγαθά, είναι οι λέξεις που ακούμε καθημερινά σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα αλλά αλήθεια γνωρίζουμε πόση είναι η διαφορά μεταξύ των δύο χωρών; Πολύ μεγάλη..
Στην Σκωτία λοιπόν και συγκεκριμένα μέσα στην Στοκχόλμη μια μπύρα κάνει μία λίρα, το ποτό στοιχίζει 5 λίρες και η είσοδο σε ένα μαγαζί είναι γύρω στις πέντε λίρες η δωρεάν. Οι τιμές είναι για τις μπυραρίες και τα κλαμπ. Η μια λίρα αντιστοιχεί σε ένα ευρώ και 60 σεντ περίπου.
Στην Ελλάδα οι τιμές εισόδου σε μαγαζιά ξεκινάνε από δέκα ευρώ και καταλήγουν μέχρι και εικοσιπέντε ευρώ η μπορεί να είναι δωρεάν. Η μπύρα σε μας ξεκινάει με πέντε ευρώ σε μια καφετέρια και μπορεί να φτάσει και τα οκτώ ευρώ σε ένα μαγαζί! Τα ποτά 3εκινάνε από οκτώ ευρώ και φτάνουν στα δώδεκα και σε λίγες περιπτώσεις και παραπάνω. Τώραμπορούμε να καταλάβουμε τι εννοούμε όταν λέμε ακρίβεια!



Συνοψίζοντας ένας πολίτης στην Σκωτία μπορεί με εικοσιπέντε ευρώ να περάσει μια νύχτα πίνοντας από δεκαπέντε ποτά και πάνω ενώ ένας πολίτης στην Ελλάδα με τα ίδια λεφτά θα μπορέσει να μπει σε ένα μαγαζί και με τα βίας να έχει πιει μόνο ένα ποτό.



Για αυτό λοιπόν ακούμε συνέχεια για τιμές, ποσά, αγαθά κ.τ.λ. Γιατί κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε την μεγάλη διαφορά που έχουμε με το εξωτερικό.

Η σύγκριση έγινε με την ωραία Σκωτία λόγω έγκυρης πηγής που ζει μόνιμα εκεί.



πηγή: http://www.insterea.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!