tromaktiko: Επίθεση στο δημαρχείο Δωδώνης

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Επίθεση στο δημαρχείο Δωδώνης



Επίθεση αγνώστων δέχθηκαν, το δημαρχείο και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης...

Επίσης, με σοβαρές ζημιές βρέθηκε το αυτοκίνητο του δημάρχου Γιάννη Μπουκα που ήταν ανάμεσα στα δυο σημεία.
Τρεις με τέσσερις δράστες έσπασαν ό,τι μπορούσαν στα δύο δημοτικά κτίρια.
Θύμα του βανδαλισμού τους έπεσε και το αυτοκίνητο του κ. Μπούκα, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το ιδιωτικό του αυτοκίνητο, κι όχι το υπηρεσιακό.Η αρχή έγινε από το Πνευματικό Κέντρο. Τα σπασίματα που έκαναν, ακούστηκαν σε όλο το χωριό. Οι ζημιές που έγιναν στο πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο είναι μεγάλες.
«Έσπασαν μια μεγάλης αξίας πόρτα και τα τζάμια. Είναι πραγματικά κρίμα να καταστρέφονται έτσι δημοτικά κτίρια, δημόσια περιουσία. Τα κτίρια αυτά τα φτιάξαμε με θυσίες» τονίζει στον «Η.Α.» ο δήμαρχος Δωδώνης και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μπούκας. Συνολικά, έγιναν κομμάτια 27 τζάμια και από τις δύο πλευρές του κτιρίου. Το «έργο» των δραστών συνεχίστηκε και γύρω από την πλατεία της Δωδώνης. Εκεί οι δράστες έσπασαν τηλεφωνικούς θάλαμους του ΟΤΕ και σήματα της Τροχαίας.
Ο βανδαλισμός τους μετακόμισε αμέσως μετά στη διασταύρωση με το Μαντείο Δωδώνης όπου είχε παρκαρισμένο το αυτοκίνητό του ο δήμαρχος. Αφού έσπασαν και τα τζάμια του αυτοκινήτου, οι δράστες με το αυτοκίνητό τους πήγαν στη Δωδωνούπολη όπου είναι το Δημαρχείο. Κι εκεί σπασίματα τζαμιών.Τα κίνητρα της οργανωμένης αυτής, όπως φαίνεται, επίθεσης παραμένουν άγνωστα.
Η Αστυνομία κάνει ήδη την προανάκριση, ενώ στον τόπο της επίθεσης βρήκε και κάποιες κηλίδες αίματος από κάποιον αυτοτραυματισμό ενός από τους δράστες.Κάποιοι δεν απέφυγαν να συνδέσουν τον βανδαλισμό αυτόν με τις εκλογές. Ωστόσο, ο κ. Μπούκας απέφυγε να κάνει αυτή τη σύνδεση, τονίζοντας πάντως ότι «στη Δωδώνη δεν έχουν ξαναγίνει τέτοια πράγματα».  p.r

newskosmos.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!