tromaktiko: Απάντηση στο "Οι βλαβερές συνέπειες του ...αντικαπνιστικού Νόμου "

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Απάντηση στο "Οι βλαβερές συνέπειες του ...αντικαπνιστικού Νόμου "



Αγαπητέ μου φίλε ωραία τα σκέφτεσαι. Ξέχασες όμως να αναφέρεις και την άλλη πλευρά. Το κόστος περίθαλψης ασθενών που νοσηλεύονται για καρδιακά νοσήματα, εγκεφαλικά, και άνω αναπνευστικές παθήσεις.
Πέρα από το γεγονός ότι έφτασες σε ακραίες περιπτώσεις το κόστος μίας περίθαλψης για τα παραπάνω μπορεί να φτάσει εύκολα το κόστος των τσιγάρων που καταναλώνεις ετησίως. Το Μίσιγκαν απαγορεύοντας το τσιγάρο σε χώρους εργασίας και ΜΟΝΟ γλίτωσε $4.4 δις σε κόστη περίθαλψης. Σκέψου τώρα να το είχε απαγορεύσει όπως εδώ. Πόσα θα είχε γλιτώσει? Θα μου πεις τώρα τα ίδια πληρώνει το Μίσιγκαν για τους κατοίκους και τα ίδια η Ελλάδα? Πιθανών όχι, αλλά αν πάμε στις ακραιότητες που ανέφερες τότε γίνεται σαφές πως το όφελος θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από τους "χαμένους" φόρους.Επιπλέον στατιστικά το κράτος για κάθε άτομο που πεθαίνει χάνει 1.000.000 ευρώ κατά μέσο όρο. Σκέψου στην Ελλάδα η θνησιμότητας λόγω καπνίσματος είναι 19,3%(επί των συνολικών θανάτων κάθε χρόνο).Περί μόνο κ μόνο οι παθητικοί καπνιστές 3,000 ανά χρόνο 3 δις ευρώ σε περίοδο 35 χρόνων(μέσο προσδόκιμων ζωής για εργασία)σκέψου δηλαδή 85 εκατ. ευρώ ανά χρόνο(μόνο για τους παθητικούς). Και για να κλείσουμε για τα οικονομικά οφελη αν γλιτωνες 10.000 το χρόνο από το κάπνισμα θα τα κρατούσες τα λεφτά στην άκρη ή θα τα έκαιγες?Φυσικά και θα τα ξόδευες(όχι με 80% φόρο, αλλά με 23%).
 Επιπλέον να αναφέρουμε πως αυτό που λες για επιχειρήσεις κτλ δεν ισχύει. Δηλαδή οι μη-καπνιστές τρελοί είναι κ βγαίνουν ή απλα έχουν το φετίχ να τρώνε τον καπνό στη μάπα?Ο καπνιστής όταν θα τον υποχρεώνουν να σβήνει το τσιγάρο στο μπαρ θα πει "δν ξαναβγαίνω πουθενά, θα κάτσω να μιζεριάσω"?

Δηλαδή εσύ συναινείς στην αυθαιρεσία?Μπράβο και στο αφεντικό σου που απέλυσε την μη-καπνίστρια είμαι σίγουρος πως θα το πληρώσει 20πλα από τις καταγγελίες και μόνο. Φίλε μου δεν χρειάζεται τσιλιαδόρος, αν μπει μέσα το ελεγκτικό όργανο κ δει γόπες κάτω,στα τασάκια και φούμα από πάνω να είσαι σίγουρος θα τα κόψει τα 5 χιλιαρικάκια.

Υ.Γ.1 Ό,τι να'ναι λες. Τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα στο φτερό,μετά στις μπροστινές σειρές και τέλος κατα 40% βελτιωμένες στην ουρα(επειδή αποκόβεται πρώτη)
Υ.Γ.2 Σε παρακαλώ άσε τον Τσέχωφ εκεί που είναι

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!