tromaktiko: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ



Προς: Δ.Σ Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Κω.Κύριε Πρόεδρε του Δ.Σ,
Κυρίες και κύριοι μέλη του Δ.Σ,
Ονομάζομαι Τσατσακλά Αικατερίνη, είμαι μόνιμος κάτοικος Κω και μητέρα τριών παιδιών. Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά μου φοίτησαν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κω και λαμβάνοντας υπόψη την άριστη συνεργασία που είχα με τις παιδαγωγούς και την ικανοποίηση για το παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο, υπέβαλα αίτηση εγγραφής για το μικρότερο μου παιδί.
 Με διαβεβαίωσαν μάλιστα ότι δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα στην εγγραφή λόγω των κοινωνικών κριτηρίων που πληρούσα (είμαι τρίτεκνη μητέρα και μόνιμος δημόσιος υπάλληλος).
Με την έναρξη της σχολικής χρόνιαs και μετά από δική μου τηλεφωνική κλήση ενημερώθηκα ότι τελικά η αίτηση εγγραφής δεν έγινε αποδεκτή και ότι έχουμε μπει σε λίστα αναμονής. Στην ερώτηση για ποιο λόγο δεν έγινε η εγγραφή του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό δεν έλαβα σαφείς απαντήσεις. Μάλιστα η ίδια η Δ/ντρια δε γνώριζε να απαντήσει και ζήτησε χρόνο ώστε να έρθει σε επαφή με το Δ.Σ . Κατόπιν επιμονής μου η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι το παιδί δεν έγινε δεκτό γιατί ανήκουμε σε άλλο Δήμο, αλλά παρ΄ όλα αυτά μου είπαν να μην ανησυχώ, να κάνω μερικές ημέρες υπομονή και ότι το αίτημά μου θα γινόταν αποδεκτό, πράγμα το οποίο βέβαια δεν έγινε στο τέλος. Επειδή οι τηλεφωνικές οχλήσεις μας από πλευράς σας συνάντησαν την παγερή αδιαφορία, παρακαλώ όπως εξηγήσετε και μου απαντήσετε στις κάτωθι απορίες μου:
1. Γιατί όταν υπέβαλλα την αίτηση εγγραφής δεν ενημερώθηκα για την πιθανότητα της μη αποδοχής της εξαιτίας του προαναφερθέντος λόγου; Θεωρείται ότι ευσταθεί ο συγκεκριμένος λόγος όταν πολύ σύντομα το νησί θα ενοποιηθεί σε ένα Δήμο; Επιπλέον γιατί έγινε αποδεκτή αίτηση οικογένειας που ανήκει στον ίδιο Δήμο με εμένα;
2. Γιατί έγιναν δεκτά παιδιά οικογενειών των οποίων οι μητέρες δεν είναι καν εργαζόμενες; Δεν αποτελεί κριτήριο στην επιλογή των παιδιών η εργασία; Και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για μια τρίτεκνη εργαζόμενη μητέρα;
3. Τελικά η επιλογή των παιδιών γίνεται με βάση κοινωνικά ή πολιτικά κριτήρια; Και γιατί δεν ενημερωθήκαμε εγκαίρως ώστε να προγραμματίσουμε την εγγραφή του παιδιού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό και να μην προκληθεί αναστάτωση στην οικογένεια, αλλά μας πηγαίνατε από αναβολή σε αναβολή;
4. Τελικά γιατί πρέπει ως πολίτες αυτού του τόπου να αναγκαζόμαστε να κάνουμε καταγγελίες και να δημοσιοποιούμε το πρόβλημά μας για να βρεθεί λύση;
Εις αναμονή της απάντησή σας
Με εκτίμηση
Τσατσακλά Αικατερίνη
Τηλ. Επικοινωνίας:..........

Σχόλιο του Βlogger:
Το Παράλογο του θέματος είναι οτι :
1ον. Από πότε ο Δήμος Κω εξαφάνισε το "Κοινωνικό του Πρόσωπο" και δεν αποδέχεται σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, μία εργαζόμενη μητέρα Τριών Τέκνων, όταν οι Νόμοι του Κράτους (Νέος Υπαλληλικός .Κώδικας ) προβλέπουν σωρεία διευκολύνσεων όπως Άδειες Τοκετού, Λοχείας, Ανατροφής τέκνου, Μητρότητας, Τρίμηνη Τριτέκνων, Παρακολούθησης Σχολικής Επίδοσης κ.α.
2ον. Η συγκεκριμένη συνάδελφος εργάζεται σε Σχολείο της Κω δώδεκα χρόνια, ως μάχιμη εκπαιδευτικός τάξης και είναι μητέρα Τριών Τέκνων. Θα έπρεπε να έχει προτεραιότητα, όπως την διαβεβαίωσαν οι Διευθύντριες των δημοτικών παιδικών σταθμών.
3ον. Ο Δήμος Κω υποστήριξε ότι δεν έγινε δεκτό το τέκνο της επειδή η συνάδελφος είναι δημότης Ηρακλειδών. Με την ίδια λογική του Δήμου Κω, κάθε συνάδελφος εκπαιδευτικός που έρχεται στη Κω με μετάθεση, δεν θα δικαιούται να εγγράψει το παιδί της σε Δημοτικό Παιδικό Σταθμό????
(κάτι τέτοιο αποτελεί κλαδική επίθεση εναντίον των εκπαιδευτικών????)
4ον. Ο Δήμος σε δύο μήνες θα είναι ΈΝΑΣ σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" και ο πρώτος αιρετός, Δήμαρχος όλων των κατοίκων της νήσου Κω.
Παρακαλούμε το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση (που έχει σύζυγο τρίτεκνη εκπαιδευτικό), να επέμβει προσωπικά και να αποκαταστήσει τη συνάδελφο στο δίκαιο αίτημά της.
http://12pask.blogspot.com/2010/09/blog-post_20.html#more


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!