tromaktiko: Τι να τρώνε τα παιδιά σας για να μην κολλάνε ιώσεις

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Τι να τρώνε τα παιδιά σας για να μην κολλάνε ιώσεις



Το markos.tv σας ενημερώνει για τη σωστή διατροφή των παιδιών σας. Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και οι μαμάδες θα πρέπει να γνωρίζουν πώς θα πρέπει να οργανώσουν το καθημερινό διαιτολόγιο των παιδιών τους ώστε να μπορέσουν να:

 ...κρατήσουν τις ιώσεις μακριά
Το σχολείο μπορεί να αποτελέσει εστία μικροβίων, συνεπώς το ανοσοποιητικό σύστημα των παιιδών θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ενδυναμωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Διατροφικοί παράγοντες που σχετίζονται με μια γερή φυσική άμυνα είναι η περιορισμένη κατανάλωση κορεσμένου λίπους καθώς και η κάλυψη των αναγκών του παιδιού σε σημαντικές βιταμίνες και μέταλλα. Μια βιταμίνη που έχει συνδεθεί έντονα με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι η βιταμίνη C, που τη βρίσκουμε κυρίως σε εσπεριδοειδή και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Παράλληλα, προάγει και την απορρόφηση του σιδήρου, ενός μετάλλου που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα παιδιά κατά την περίοδο της ανάπτυξης.
 ...τα βοηθήσουν να έχουν καλύτερες σχολικές επιδόσεις
Η καλές επιδόσεις του παιδιού στα μαθήματα εξαρτώνται αφ’ ενός από τη συστηματική μελέτη, αφ’ετέρου από την ποιότητα της διατροφής του. Η ύπαρξη έστω και μικρής αφυδάτωσης καθώς και η ανεπαρκής πρόσληψη συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών μπορούν να δυσχεράνουν τη διαδικασία της εκμάθησης. Από τα πιο σημαντικά συστατικά για την καλή νοητική λειτουργία του παιδιού είναι ο σίδηρος, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β καθώς και τα ω-3 λιπαρά.
 ... τους παρέχουν επαρκή ενέργεια
Συχνά οι γονείς παρερμηνεύουν τις ανάγκες των παιδιών σε ενέργεια, καθώς πιστεύουν ότι η διαδικασία της ανάπτυξης απαιτεί και μεγάλες ποσότητες τροφής. Η αλήθεια είναι ότι ένα παιδί δε θα πρέπει να τρώει περισσότερο από έναν ενήλικα, ωστόσο θα πρέπει να προσλαμβάνει επαρκή ενέργεια ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας τις καθημερινές του δραστηριότητες. Η βασικότερη πηγή ενέργειας για το παιδί είναι οι υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν και την κύρια καύσιμη ύλη για το σώμα και το μυαλό.

http://www.markos.tv/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!