tromaktiko: Περί ανάγνωσης και γραφής

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Περί ανάγνωσης και γραφής



Επειδή βλέπω ότι μιλάτε για το πότε πρέπει να μαθει γράμματα ένα παιδί, αν είναι εξυπνο, παίρνει εικοσάρια ή αν θα είνα απροσάρμοστο με δυσλεξία και τι άλλο. Θα ήθελα να πω ότι εγώ έμαθα σε μικρότερη ηλικία να διαβάζω και να γράφω από οτι τα άλλα παιδιά. Δεν με ενόχλησε ποτέ να προσαρμοστώ και ούτε έγινα δυσλεκτικός.
Δεν έγινα όμως και απουσιολόγος ποτέ. Αυτό γιατι βαριόμουν αφόρητα το σχολείο. Με ελάχιστη προσπάθεια έπαιρνα καλούς βαθμούς. Αυτό μου κόστισε στη ζωή μου γιατί πίστευα ότι όλα θα έρχονται χωρίς κόπο.Αργότερα το κατάλαβα και δυσκολευτηκα πολύ να αλλάξω τρόπο σκέψης Αυτά που θέλω να πω είναι:

1. Το να μάθει να διαβάζει κάποιος νωρίς δεν τον κάνει απροσάρμοστο απλά μπορεί να τον κανει αδιάφορο για το σχολείο

2. Τα εικοσάρια δεν λένε απολύτως τίποτα για τις ικανότητες του ανθρώπου. Παρα μόνο ίσως ότι μπορεί να κάνει το αυτονόητο για όλους τους ανθρώπους, ίσως και για μερικα ζωα, να αναπαράγει αυτα που ακουσε η διαβασε.

3. Το να προσπαθούν οι γονείς να κάνουν τα παιδιά τους διαφορετικά είναι καλό. Το να το κάνουν για λόγους ανταγωνισμού είναι ηλιθιότητα.
Δεν πρεπει να συγκρίνετε τα παιδια σας με άλλα παιδιά. Μη μεγαλώνετε τα μικρά παιδιά με τη λογική του ανταγωνισμού, θα γίνουν καρχαρίες..
Εν ολίγοις μιλάω για τα κίνητρα. Αν το κίνητρο είναι αγνό καλώς να μάθει το παιδάκι γράμματα νωρίς, αν όμως είναι για να βγάλετε έναν εξυπνότερο από τους άλλους ανθρώπους που θα παει σε μενσα, και σε κολλεγια για να κυβερνησει και να γινει σπουδαιο τότε κακως κανατε παιδι εξ αρχής, δεν θέλουμε άλλους εγωιστές ξερόλες. Γίναμε ήδη πολλοί στην Ελλάδα
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!