tromaktiko: Βατοπέδι: Παιχνίδια με την κλήση του Κ. Καραμανλή

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Βατοπέδι: Παιχνίδια με την κλήση του Κ. Καραμανλή



Την Τρίτη θα αποφασίσει η προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου αν θα καλέσει τον Κώστα Καραμανλή, καθώς χθες το ΠΑΣΟΚ προτίμησε να κρύψει τις προθέσεις του και να παίξει μικροκομματικά παιχνίδια με...
τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η Ν.Δ. παρείχε πλήρη κάλυψη στον Κ. Καραμανλή, ενώ συνεργάτες του διέρρεαν πως "δεν υπάρχει λόγος να κληθεί. Ότι ήταν να ειπωθεί, ειπώθηκε".
Το αίτημα για κλήση του τ. πρωθυπουργού μετά την κατάθεση της συμβολαιογράφου (και συζύγου του Γιώργου Βουλγαράκη…) Κατερίνας Πελέκη επανήλθε στην επιτροπή από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Όμως το ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει, προφασιζόμενο την απουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα!
Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Γιάννης Αμοιρίδης εκτίμησε ότι ίσως ο τ. πρωθυπουργός θα πρέπει να κληθεί αφού καταθέσουν οι κατηγορούμενοι υπουργοί. Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του "δεν θα πει όχι" στην κλήση Καραμανλή.
Από την πλευρά της η Ν.Δ. υπενθύμισε ότι η Κ. Πελέκη είναι κατηγορούμενη και ενδεχομένως αλλάζει κατάθεση για να επωφεληθεί των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Καστανίδη. Επίσης χαρακτήριζαν ως "καθόλα νόμιμη και αξιοπρεπή" πολιτική απόφαση τις ανταλλαγές. Στο πλευρό του τ. πρωθυπουργού στάθηκαν ο Σωτήρης Χατζηγάκης ("οι υπουργοί και όχι οι προϊστάμενοί τους είναι υπεύθυνοι για τις υπογραφές που έβαλαν"), η Φωτεινή Πιπιλή ("ο σύζυγος της Κ. Πελέκη δεν φόραγε πολιτικά παντελόνια, αλλά πανάκριβα φούτερ") και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που υπενθύμισε ότι η συμβολαιογράφος είναι κατηγορούμενη.
Χθες κατέθεσε ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, που είπε ότι οι ανταλλαγές είναι κακουργηματικές πράξεις, καθώς η ζημία του Δημοσίου ξεπερνά τις 73.000 ευρώ που είναι το όριο που θέτει ο νόμος. Ωστόσο τόνισε ότι χρειάζεται να διεξαχθεί πραγματογνωμοσύνη, που ακόμα δεν έχει γίνει.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!