tromaktiko: ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝ

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΕΙΓΟΝ



Με αφορμή την απάντηση στο http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/blog-post_4400.html
 θα ήθελα να ενημερώσω τον αναγνώστη για κάποια πράγματα.
Καταρχήν να πω ότι, απ’όσα ακούω, σαφώς και υπάρχουν οι εκπαιδευτικοί που αναφέρει με τα ιδιαίτερα και κακώς υπάρχει αυτό το φαινόμενο. Καταρχήν κακώς χρειάζεται παραπαιδεία. Οι πολίτες φορολογούνται και για την παιδεία και τελικά την πληρώνουν έξω. Κι αυτό γίνεται γιατί οι γίνονται περικοπές, όπως και σε άλλους τομείς.

Θα ήθελα να ενημερώσω λοιπόν τον αναγνώστη ότι ένα τεράστιο πλέον ποσοστό των καθηγητών των παιδιών του είναι αδιόριστοι. Ως επί το πλείστον ωρομίσθιοι που πλέον η νέα υπουργός ονόμασε αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου.
Μιλάμε για ανθρώπους που
-σπούδασαν
-αφού πήραν το πτυχίο τους, κάποιοι έκαναν και μεταπτυχιακά κλπ, στη συνέχεια κλήθηκαν να πιστοποιήσουν εκ νέου τις γνώσεις τους στο αντικείμενό τους μέσω του διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. (με ερωτήματα λάθος…που ακυρώνονται) που στην ουσία αποτελεί έναν τρόπο αποτροπής διορισμών. Γιατί δεν μπορεί χιλιάδες μη κριθέντες διοριστέοι να είναι ανίκανοι
- μη μπορώντας να διοριστούν μέσω του διαγωνισμό αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν εργάστηκαν ως ωρομίσθιοι δουλεύοντας σε διάφορα μέρη με σκοπό τη συγκέντρωση προϋπηρεσίας που εξασφάλιζε μόνιμο διορισμό (το λεγόμενο 40%)
- ως ωρομίσθιους, δεν τους επιτρέπουν να δουλέψουν πάνω από συγκεκριμένο αριθμό ωρών
- πληρώνονταν (έπειτα από 1 χρόνο ή στην καλύτερη περίπτωση μετά από κάποιους μήνες) το ποσό των 300-400 το μήνα. Η βενζίνη για να πάνε στα σχολεία στα διάφορα χωριά δική τους
- είδαν φέτος, με την αιφνίδια κατάργηση του 40%, κόπους χρόνων να πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων.
Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν πλέον αγωνίζονται για τα κεκτημένα και σας θέλουμε όλους στο πλευρό μας.
Σκεφτείτε το άλλο. Η παιδεία των παιδιών σας δε θα είναι καλή αν έχετε τέτοιους εξαθλιωμένους εκπαιδευτικούς. Δε μίλησα για υπέρογκους μισθούς, μίλησα για απλούς μισθούς κι όχι τα γελοία ποσά. Πείτε μου τι μάθημα θα κάνει ένας εκπαιδευτικός που δέχεται βοήθεια από το γονιό του, ενίοτε τον χαμηλοσυνταξιούχο, που κάνει παράλληλα νυχτερινή δουλειά (μιας και τα πρωινά είναι στο σχολείο καταλήγει στη νυχτερινή), που μετράει τα δίφραγκα.
Μέχρι πρόσφατα εργαζόμουν ως σερβιτόρα’ με απέλυσαν. Τώρα ψάχνω πάλι για μια τέτοια δουλειά. Η συνάδελφός μου η περσινή δούλευε και δουλεύει επίσης ως σερβιτόρα/λαντζιέρα. Ξημέρωμα ως το πρωί κάποιες φορές και μετά άντε να κάνει μάθημα. Για φανταστείτε το να πάτε κάπου να διασκεδάσετε και να σας σερβίρει η μαθηματικός του γιου σας. Για φανταστείτε το… Γι’αυτό σας παρακαλώ τουλάχιστον, όταν μιλάτε, να κάνετε διαχωρισμούς αν μη τι άλλο και να μη βάζετε όλους τους εκπαιδευτικούς στο ίδιο τσουβάλι. Οι αδιόριστοι σας θέλουμε δίπλα μας γιατί, να το ξέρετε, αυτό που θέλουν είναι όλοι να εργάζονται υπό καθεστώς δουλείας. Με δούλους καθηγητές δεν πρόκειται να έχετε σωστή εκπαίδευση και θα φορολογείστε κι από πάνω.
Σήμερα ο κύριος που πέταξε το παπούτσι στον πρωθυπουργό ήταν πατέρας αδιόριστου…http://fimotro.blogspot.com/2010/09/blog-post_7635.html
ANAΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!