tromaktiko: Με τον Προβληματισμό διάχυτο από τη Χθεσινή Συνεδρίαση και την Προσοχή Στραμμένη στην ΕΤΕ Ξεκινάει η σημερινή ημέρα στο ΧΑΑ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Με τον Προβληματισμό διάχυτο από τη Χθεσινή Συνεδρίαση και την Προσοχή Στραμμένη στην ΕΤΕ Ξεκινάει η σημερινή ημέρα στο ΧΑΑ



Μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση (3,29%) η προσοχή επιστρέφει στα γνωστά μας και ταυτόχρονα πολύ κρίσιμα επίπεδα των 1.600 -1.620 μονάδων (χθεσινό κλείσιμο 1.618,31 μονάδες) και στην ανάγκη να μην χαθούν αυτά.
Ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος ήταν χθες στο επίκεντρο των πιέσεων (-4,83%), ιδιαίτερα μετά την απόφαση της ΕΤΕ να προχωρήσει σε μεγάλη αύξηση κεφαλαίου, αναμένεται να συγκεντρώσει τα φώτα, ενώ την ίδια ώρα η μεταβλητότητα στην αγορά και ειδικά στις τραπεζικές μετοχές ενδέχεται να είναι σημαντικά αυξημένη. Αναφορικά με τη σημασία των 1.600 - 1.620 μονάδων, δεν έχουμε παρά να επαναλάβουμε ότι πρόκειται για μακροπρόθεσμα πολύ σημαντικά επίπεδα (από το εβδομαδιαίο διάγραμμα), με την ελπίδα για κάτι καλύτερο, όχι μόνο τις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά γενικά τις επόμενες εβδομάδες, να περνάει ουσιαστικά από την παραμονή πάνω από αυτά (διαβάστε το σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο www.greekfinanceforum.com).

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ένα από τα σημεία κλειδιά για να μη χαλάσουν τα πρόσφατα σημάδια βελτίωσης (πέραν του τεχνικού κομματιού και της ανάγκης παραμονής του ΓΔ πάνω από τις 1.600 - 1.620 μονάδες) είναι και η έκβαση των εξελίξεων αναφορικά με τον τραπεζικό κλάδο, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές εξελίξεις στην ΕΤΕ, τονίζοντας ότι αδυναμία υλοποίησης μέρους των Deal που ακούγονται στην αγορά (λαμβάνοντας υπόψη και την, επιεικώς χαρακτηριζόμενη, αδύναμη εικόνα των αποτελεσμάτων εξαμήνου) είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει σε “ξεφούσκωμα” του πρόσφατου θετικού momentum της αγοράς.

Επιπλέον, ως σημείο κλειδί κρίνονται και πιθανές ανακοινώσεις αναφορικά με την ασκούμενη οικονομική πολιτική από τον πρωθυπουργό, στη ΔΕΘ τις επόμενες ημέρες, με το βάρος να πέφτει ξεκάθαρα στις προσδοκίες για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και των μερισμάτων σε πιθανές αλλαγές στην ακολουθούμενη φορολογική πολιτική.

Τέλος, η πορεία των ξένων αγορών θα παραμείνει ένας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την πορεία της εγχωρίου χρηματιστηριακής αγοράς.

Πτωτικά κινήθηκαν οι βασικοί Αμερικανικοί δείκτες χθες το βράδυ, μετά την αργία της Δευτέρας, εν μέσω επιστροφής των προβληματισμού για την πορεία της οικονομίας και ειδικά για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.091,84 μονάδες, με πτώση 1,15% και ο Dow Jones Industrials, επίσης με απώλειες 1,03%, στις 10.340,69 μονάδες. Τέλος, με πτώση 1,11% και ο δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.208,89 μονάδες.

Έντονα πτωτικά σήμερα το πρωί (08:02) οι 2 βασικές Ασιατικές αγορές, μετά τα χθεσινά κέρδη, με το δείκτη Nikkei να βρίσκεται στις 9.034,26 μονάδες, με πτώση 2,08%, ενώ με απώλειες 2,43% ο Hang Seng στις 21.095,91 μονάδες.
Συνεχίζεται η αδυναμία του ευρώ, το οποίο στις 08:20 σήμερα το πρωί βρισκόταν στο 1,2713, με το ζητούμενο πλέον να είναι να μην χαθεί η επαφή με τα σημαντικά επίπεδα του 1,277 – 1,2780

Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζουν:
Η ανακοίνωση της μεταποιητικής παραγωγής στη Βρετανία στις (11:30 ώρα Ελλάδος, αναμένεται αύξηση κατά 0,3% αντίστοιχη με την αύξηση της τελευταίας φοράς – Επίδραση στις Αγορές - Μέτρια).

Greek Finance Forum
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!